Andere

Met deze 5 tips houd jij je citytrip goedkoop

Een deal van , 16. aug. 2015 10:00

Geen tijd om langer dan een paar dagen weg te gaan? Dan is een stedentrip een goede optie. Parijs, Londen, Berlijn, Barcelona en nog veel meer steden zijn immens populair voor een heerlijk weekendje. Jammer genoeg kunnen we dat ook zien aan onze portemonnee. Want dat citytrips niet goedkoop zijn, dat weten we. Het is lastig om een goedkoop hotel te vinden in het centrum, en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle consumpties die je daar doet. Toch kan het een stuk goedkoper dan je denkt. Met deze tips houd jij na je citytrip een dikke portemonnee over.

Pensions doen het beter

Het is natuurlijk fantastisch om in een schitterend hotel te zitten terwijl je een mooie stad bezoekt, maar zeg nou zelf. Hoe vaak zit je daadwerkelijk op je hotelkamer? Het is daarom veel voordeliger om een klein pension of hostel te boeken. En nou niet meteen in paniek raken, daar zit meestal echt wel een eigen badkamer bij. Enne, het fijne is dat je bij de meeste hostels gebruik mag maken van de openbare keuken. Één dag koken in je hostel vermindert je uitgaven aanzienlijk.

Ontbijt? Nee dankje

Heel fijn hoor, van het hotel of pension om je een ontbijtje aan te bieden. Maar in de meeste gevallen betaal je daar flink wat geld extra voor. Zeg nee bedankt tegen deze extra kosten en ga in plaats daarvan naar een lekkere bakker op de hoek. Vers brood voor veel minder geld. Hooray!

Zondag, musea dag

In vele steden zijn musea gratis op de dag dat de meeste mensen gewoon in hun bed blijven ronken: zondag. En dat is fijn, want door al die musea te bezichtigen op deze dag van het weekend, bespaar je heel veel geld. Langer in de rij staan is echter wel een concessie die je moet doen. Maar hé, wij Nederlanders doen dat graag als we daarmee kunnen besparen.

Vermijd de taxi, gebruik je benen

In Azië mogen ze dan redelijk goedkoop zijn, in Europa zijn ze dat zeker niet. Probeer de taxi zoveel mogelijk te mijden (ja, ook als je ladderzat zo snel mogelijk je bed in wil) en kies ervoor om te wandelen. Hierdoor loop je ook nog eens op plekken in de stad waar je normaal nooit zal komen, win-win situatie dus! Enne, af en toe de metro of de bus pakken is ook een prima idee.

Let op je eten

Ga niet iedere dag in een peperduur restaurant zitten, maar kijk ook naar andere mogelijkheden. Een pizza afhalen van €5 en ‘m opeten in een mooi park kan net zo leuk (en romantisch) zijn als tegenover elkaar zitten in een restaurant. Zie jij je portemonnee al dikker worden?

Met deze 5 tips houd jij je citytrip goedkoop