Cruises

8 Daagse Nijlcruise: bewonder de schatten van Egypte in de luxe van een 5*-cruise schip slechts €338 inclusief vluchten, verblijf o.b.v. volpension, gids en transfers!

Een deal van , 16. mrt. 2016 16:59

Ahoy Vakantiepiraten,

Een Nijlcruise is dé manier om Egypte met al haar schatten te ontdekken en een ervaring om nooit te vergeten. Bewonder de schoonheid van het landschap, ontmoet de vriendelijke bevolking en vergaap u aan de rijkdom van de kunstschatten. Belangrijke hoogtepunten van deze cruise zijn de Medinet Habou Tempel in Luxor, de tempels van Karnak en Luxor, de stad Luxor (een waar openluchtmuseum) en de graven in de Vallei der Koningen. Behalve piramiden heeft Egypte nog veel meer te bieden: ga mee op een achtdaagse ontdekkingsreis over de mystieke Nijl voor een zeer zacht prijsje!

Deze cruise boek je via Corendon.


Dag tot dag programma

Dag 1: Na aankomst op de luchthaven ontmoet je de reisleiding en ga je naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum van de wereld) om aan boord in te checken.

Dag 2: Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld.

Dag 3: de Medinet Habou Tempel in Luxor. Na het bezoek aan de Medinet Habou Tempel heb je lunch aan boord en kan je in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. De boot vaart door naar Aswan.

Dag 4: De lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, een van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Vervolgens zullen we een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, maken over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende botanische tuinen bevinden.

Dag 5: In de ochtend is er tijd voor vrije tijd! Keuze te over! In de middag zal de Kom Ombo en diens tempel bezocht worden. Deze tempel is feeëriek verlicht (afhankelijk van aankomsttijd kan het nog licht zijn) en zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

Dag 6: Na een aantal dagen van vele indrukken volgt vandaag een dag van rust. Een heerlijke dag op de boot. We varen richting Luxor. Aankomst in de loop van de dag.

Dag 7: Vroeg in de ochtend gaan we naar de westzijde van de Nijl en zal de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, de vrouwelijke farao en de Kolossen van Memnon bezocht worden. Na deze indrukwekkende dag is er de mogelijkheid om in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten. Een show die u zeker niet wilt missen. De show duurt ongeveer een ander half uur.

Dag 8: Na een week vol hoogtepunten vertrekt u vandaag per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vluchten en Transfers

Vliegen doe je vanuit Amsterdam naar de luchthaven van Hurghada, dit duurt ongeveer 4.50 uur. Transfers zijn inbegrepen en dit duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Goedkoopste datum is 9 april.


Mis nooit meer een vakantie aanbieding

Download en installeer onze app op jouw telefoon of tablet en ontvang direct notificaties van deals die je interesseren. Stel je eigen reisalarm in!

8 Daagse Nijlcruise: bewonder de schatten van Egypte in de luxe van een 5*-cruise schip slechts €338 inclusief vluchten, verblijf o.b.v. volpension, gids en transfers! - 4

8 Daagse Nijlcruise: bewonder de schatten van Egypte in de luxe van een 5*-cruise schip slechts €338 inclusief vluchten, verblijf o.b.v. volpension, gids en transfers! - 2

8 Daagse Nijlcruise: bewonder de schatten van Egypte in de luxe van een 5*-cruise schip slechts €338 inclusief vluchten, verblijf o.b.v. volpension, gids en transfers!

8 Daagse Nijlcruise: bewonder de schatten van Egypte in de luxe van een 5*-cruise schip slechts €338 inclusief vluchten, verblijf o.b.v. volpension, gids en transfers!