Andere

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken

Een deal van , 11. jan. 2021 18:00

Ahoy Piraat!

2021 wordt straks weer een jaar om vol te reizen, al moeten we nog even geduld hebben. Onze belangrijkste tip: begin alvast met plannen, want er komen betere tijden aan! We hebben daarom een lijstje gemaakt van een aantal bestemmingen waarvoor je geen hoofdprijs dient te betalen. In deze landen kosten zowel hotels als hostels gewoon... zeer weinig!!

In deze 10 landen is het mogelijk om te genieten van een dagbudget van minder dan €30 per dag, (soms veel lager). Dit is dan inclusief minimaal 3 reguliere maaltijden, een verblijf voor een chille overnachting en binnen het land rondreizen om het maximale uit je reis te halen!

De ranglijst wordt opgesteld op basis van onze persoonlijke reiservaringen en de bestemmingen zijn in willekeurige volgorde gerangschikt; niet van de goedkoopste. Er zijn zeker nog meer landen waar het leven nog minder kost, maar deze 10 landen zijn ook gekozen op basis van bereikbaarheid en gastvrijheid.

De 10 LOW COST bestemmingen in de wereld

1. INDIA

Of je nu in één van de wereldsteden bent of in de middle of nowhere, India is nog steeds een van de goedkoopste landen die je kunt bezoeken. Daarnaast heeft het land ontzettend veel te bieden en in combinatie met niet al te dure vluchten kun je na een lang verblijf in India minder uitgeven dan thuisblijven! Gedurende 2 maanden (excl. vluchten en visum) in India, hebben we in totaal €500 uitgegeven en we hebben niets gemist! Voor een treinrit van 1200km betaal je soms maar €2, voor een hotel hebben we nooit meer dan €10 voor een tweepersoonskamer uitgegeven en maaltijden waren zo goedkoop en goed dat je gwoon meer wilt betalen, dan wat ze je vragen!

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 18


2. GEORGIË

Georgië klinkt ver weg, maar het is verrassend dichtbij. Je bent er in ongeveer 4 uur vliegen, maar je zult jezelf onderdompelen in hele andere wereld! Met een verrassende lokale keuken, met de wereldberoemde Georgische wijnen en een overwelgende natuur is Georgië een schitterend land om te bezoeken. Overnachtingen zijn spotgoedkoop en de (nacht)treinen zijn een perfecte mogelijkheid om het land verder te ontdekken. Directe vluchten gaan naar Koetaisi (en dit kan soms al vanaf €40 retour), maar de hoofdstad Tbilisi, Gori en Batumi zijn ook zeker aan te raden. Vergeet vooral niet in de Kaukasus te gaan hiken om het ongerepte landschap te bewonderen.

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 16


3. EGYPTE

Sommige dingen gelden net zoals voor Georgië ook voor Egypte: ook zijn vluchten ongeveer 4 uur om het te bereiken en hier dompel jezelf ook in een andere wereld. In tegenstelling tot Georgië heeft Egypte een rijkelijk aanbod aan all inclusive vakanties, die spotgoedkoop zijn. Dan vergeet je soms dat Egypte ook een heerlijk land is om te bezoeken als backpacker. Directe vluchten gaan vanaf €60 naar Hurghada, maar ook Caïro, Alexandrië en Sharm el Sheikh zijn goedkoop te bezoeken. Je kunt in veel steden kiezen voor een eenvoudige, maar spotgoedkope accommodatie. Qua eten zit je hier ook goed. In veel steden vind je een smakelijk aanbod aan streetfood voor een spotprijsje. In het land zelf kan je met de treinen en bussen verplaatsen voor eerlijke prijzen waar de NS nog wat van kan leren. Bezoek vooral De Nijl, Aswan, Abu Simbel, Luxor en de Vallei der Koningen, evenals de Piramides van Gizeh! Je zult ze niet zien als je maar in je all inclusive resort blijft!

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 14


4. INDONESIË

Alleen al op Bali, wat één van de duurste bestemmingen van het land zou moeten zijn, zijn de prijzen voor accommodatie en eten verwaarloosbaar,. Dus ook op Sumatra, Java of Borneo hoeft jouw portemonnee niet leeg te raken en lijkt dat vrijwel een onmogelijke opgave. Op Bali kun je prima overnachten voor slechts €1 per nacht, misschien zelfs inclusief een ontbijtje. Voor een kleine meerprijs kan je ook wel prima in een privékamer verblijven.

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 12


5. TANZANIA

Tanzania en het eiland Zanzibar zijn erg goedkoop, maar biedt ook als toerist een heerlijk bestemming. Waarbij Zanzibar vooral bekend staat om de paradijselijke stranden, biedt Tanzania zelf mooie safari's. Dat is tegelijkertijd ook het enige wat duur zal zijn. Tanzania biedt een paar top-gebieden die je kunt bezoeken, zoals in het Kilimanjaro-gebied of verblijf op de Serengeti en Ngorongoro National Parken. Eten en accommodatie zijn erg goedkoop. Je portemonnee zal goed gevuld worden. Het grootste beschikbare bankbiljet, 10,000 shilling, is momenteel slechts €3,50 waard...

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 10


6. TURKIJE

Istanbul is misschien wat duurder voor een accommodatie, maar als je deze grote stad verlaat, dalen de prijzen voor een overnachting ook tot een nieuw niveau. Bovendien heb je hier uitstekend en goedkoop eten in het hele land! Het uitstekende netwerk van bussen, ook al is het een beetje oud en traag, stelt je in staat om verschillende mythische punten van het land te bezoeken, precies vanuit de prachtige hoofdstad Ankara. Net zoals bij Egypte geldt in Turkije ook, dat het land zoveel meer te bieden heeft als jij je all inclusive resort verlaat. Ook zijn veel bezienswaardigheden nabij grote badplaatsen te vinden, waardoor een combinatie van zonvakantie en natuurlijk ook voor een spotprijsje mogelijk is.

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 8


7. CAMBODJA

Één van de goedkoopste landen van Azië, maar wel eentje die veel te bieden heeft. Zeker veel goedkoper dan de buurlanden Thailand en Vietnam, waar het westerse toerisme zich inmiddels meer heeft ontwikkeld. Angkor Wat blijft een bestemming in Cambodja dat je zeker gezien moet hebben en iets wat je nooit meer zult vergeten. Ook het bezoeken ervan kost je weinig. Dit komt dankzij de prijzen van de hotels in Siem Reap, waar je in een luxe 4- of 5- sterrenhotel met ontbijt kunt overnachten voor maarr €10/15 per nacht! Zo is luxe voor iedereen betaalbaar in dit land!

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 6


8. OEKRAÏNE

In Europa weet je dat je de laagste prijzen zult aantreffen in het oosten van Europa. Oekraïne is misschien één van de goedkoopste landen in Europa en ook gaan er goedkope vluchten naar meerdere bestemmingen. Echte aanraders blijven steden als Kiev, Lviv en Odessa waar de schoonheid van de stad ook zeker veel afstraalt en het sfeer veel aandoet voor een stad als Praag of Boedapest. Goedkope vluchten zal je ook zeker naar deze steden vinden en dat kan soms al vanaf €20 retour en we hebben weleens goedkoper gezien. Luxueus uiteten gaan kan hier voor een tientje en hostels bieden al overnachtingen aan voor €3 per nacht. Wil je wat luxers? Hier zijn ook luxe hotels met spafaciliteiten te krijgen voor maar €15 per nacht. Treinen zijn goedkoop en ook Uber rijdt in de grote steden voor prijzen waar je van schrikt, zo goedkoop! Voor Oekraïne is ook geen visum nodig, maar je paspoort is voldoende!

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 4


9. COLOMBIA

Waarschijnlijk geven mensen in Venezuela of Bolivia zelfs nog minder uit, maar onze persoonlijke ervaring in Colombia heeft ons echt verrast! Goedkope interne bus- of vliegtuigreizen, gevarieerd, subliem en zeer goedkoop lokaal eten en afgezien van Cartagena is accommodatie overal erg goedkoop! Fruit is geweldig en bijna gratis, hoe goedkoop het ook is, en zelfs een avondje uit, bekroond met een paar glazen rum of lokaal bier, kost je bijna niets. Daarnaast is het landschap zo mooi en zo onwerkelijk, dat blijft eigenlijk wel onbetaalbaar.

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken - 2


10. ALBANIË

Fantastisch en qua landschap vergelijkbaar met een land als Italië, maar veel, veel goedkoper! Het land wordt vaak ook vergeleken met een goedkope variant van Kroatië, maar is zeker niet minder mooi. Albanië zal iets voor jou zijn als je houdt van hiken, een zonvakantie en het bijzondere landschap verkennen. Afgelopen jaar heeft Wizz Air een goedkope vluchtverbinding met de hoofdstad Tirana gecreëerd vanaf Eindhoven, maar ook valt Albanië uitstekend te combineren met een Italiaanse stad of met het Griekse Corfu.

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken

Maak je klaar om weer op reis te gaan: check de 10 goedkoopste bestemmingen om te bezoeken