Andere

4 x redenen waarom jij dit jaar lekker naar de Algarve gaat

Een deal van , 29. mei. 2016 10:11

Ahoy Vakantiepiraten,

Vliegen de foto's van je backpackende vrienden je alweer om de oren? Mensen die reizen door Thailand, Vietnam of een ander exotisch land met enkel een rugzakje? Super tof hoor, zo'n avontuur. Maar af en toe is het ook heerlijk om een simpele vakantie te boeken. Naar een prettig land niet al te ver weg, zoals we ze gewend zijn. En waar kan dat beter dan in de Algarve? Dit zijn de redenen om dit jaar gewoon een heerlijke vakantie naar de Algarve te boeken.

Prachtige stranden

Sure, in Thailand heb je prachtige stranden waar je kunt relaxen. Maar die kun je ook gewoon vinden in Portugal. Het leuke aan de Algarve is dat je voor iedereen wat wils hebt. Er zijn stranden die extra veilig zijn voor kinderen door een langzame afloop, en er zijn de onontdekte kusten met de ruige golven voor de echte durfals. En zit je in de buurt van bijvoorbeeld Portimao, dan liggen ze niet eens zo ver uit elkaar! Kun je de ene dag voor een rustige zee kiezen, de andere dag voor wat ruiger. Perfect, toch?

4 x redenen waarom jij dit jaar lekker naar de Algarve gaat - 2

Genoeg leuke steden

Ook in de Algarve kun je perfect touren. Het verkeer is hier bijna hetzelfde als in Nederland, en je hebt er super veel rustige weggetjes die naar verschillende prachtige plekken en steden leiden. Huur een scootertje voor weinig geld en ga op avontuur! Uit ervaring kan ik zeggen dat vooral Silves de moeite waard is vanwege de gezellige restaurantjes en de prachtige en kleurrijke huisjes. En de visserstad Portimao is ook zeker een bezoekje waard!

Verschillende leuke activiteiten

Heb je het even gehad met het strand en aan het zwembad van je hotel liggen? Dan zijn er in de Algarve genoeg dingen om te ondernemen. Wat dacht je van een super gaaf waterpark voor jou en de kids? Of een tochtje op een vissersboot? Zo zijn er nog veel meer activiteiten waarmee je zeker een dagje zoet bent. Zo zie je maar, ook in Portugal kun je het avontuur opzoeken.

4 x redenen waarom jij dit jaar lekker naar de Algarve gaat

Altijd lekker warm

Regenseizoen? Dat kennen ze niet in Portugal. Waar het in de zomer in landen als Thailand vaak bewolkt is met hier en daar een bui, is het in de Algarve redelijk constant met altijd dat heerlijke zonnetje. Zo hoef jij tenminste niet iedere dag het weer te checken voordat je naar buiten gaat. Bikini aan en gaan!

4 x redenen waarom jij dit jaar lekker naar de Algarve gaat