Andere

5 tips om je tijdens een lange vliegreis te vermaken

Een deal van , 10. mei. 2015 10:00

Beste Vakantiepiraten,

Afreizen naar een verre bestemming is heerlijk, en vooral als je met het vliegtuig gaat! Zorgen heb je niet, van een kilometerslange file is geen sprake en als het goed is kom je heerlijk uitgerust aan op je vakantiebestemming. Wat je echter 10 of soms zelfs 20 uur lang moet doen in het vliegtuig, dat is echter wat lastiger. Veel bewegingsruimte heb je niet, vermaak is er nauwelijks en een ommetje maken is ook niet echt mogelijk. Toch die lange tocht overleven? Deze tips zullen je misschien helpen.

Leesvoer

Buiten het doen van een dutje de beste manier om de tijd te verdrijven. Een hele berg boeken onder je arm meezeulen in een vliegtuig is misschien niet handig (en bijna onmogelijk), maar een e-reader kun je overal mee naartoe nemen. Kies voor een boek waar je helemaal in op gaat, zoals een spannende thriller of een lekker feel good boek. Hopelijk vliegt de tijd voorbij!

Gratis spelletjes

Ben je in bezit van een smartphone of een tablet, dan is deze optie ideaal. Er zijn genoeg gratis spelletjes te vinden in de appstore die behoorlijk verslavend én vermakelijk zijn. Plaats er tientallen van op je apparaat, en je bent de hele vliegreis zoet. Ook handig voor jonge kinderen die snel verveeld zijn.

Rekken en strekken

Een ommetje kun je niet echt maken in een vliegtuig, maar rekken en strekken is zeker nodig voor je bloedtoevoer. Én het zorgt voor de nodige afleiding. Maak om de paar uur een uitstapje naar het toilet en loop een paar keer op en neer of maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Doe het niet te vaak, want ruzie met je buurman omdat hij constant moet opstaan voor je, dat wil je ook niet.

Reisgids

Zoek van tevoren zo min mogelijk uit over je bestemming, en doe dit pas last-minute in het vliegtuig voor uren vermaak. Zoek uit welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben en welk traditioneel gerecht je zeker moet proeven op je vakantiebestemming. Voor je het weet zijn er weer een paar uur voorbij!

Spelletjes met medereizigers

Niks leukers dan spelletjes verzinnen met je medereizigers. En nee, dan bedoel ik niet dat je met de helft van jouw gangpad een potje ‘mens erger je niet’ moet spelen, maar ze kunnen wel onderdeel uitmaken van je spel! Mijn favoriet? Een levensecht potje 'Wie is het?'. Het bekende spelletje 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' kan ook behoorlijk vermakelijk zijn. Laat je fantasie de vrije loop en verzin zelf wat leuke games!

5 tips om je tijdens een lange vliegreis te vermaken