Andere

Aangepast reisadvies Duitsland en België | Dit moet je weten over de situatie

Een deal van , 17. sep. 2020 14:52

Ahoy Piraat!

Het zijn onzekere tijden voor ons allemaal. Continu veranderen de regels om COVID-19 in bedwang te houden en de laatste weken gaat het niet goed met het aantal besmettingen. Dat is vrij vervelend voor ons allemaal, maar wij blijven als team VakantiePiraten voor je klaarstaan. Elke dag opnieuw, om je de leukste vakanties te laten beleven, zonder dat je teveel betaalt!

Echter, blijft de reiswereld enorm onvoorspelbaar op het moment en bij veranderingen proberen we jou te informeren. Dat het in Nederland op bepaalde plekken niet goed gaat wordt ook gezien in andere landen. Daardoor passen de buurlanden het reisadvies met betrekking tot Nederland aan.

De situatie voor reizen naar Duitsland

De reizigers die uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland komen worden door de Duitse overheid gevraagd zich bij aankomst in Duitsland preventief te laten testen. Ook wordt geadviseerd om daarna 14 dagen in Duitsland in zelfquarantaine te gaan. Deze maatregel is per direct ingegaan.

Mocht je uit deze provincies komen en door willen reizen naar Denemarken, Polen, Italië of Zwitserland, dan hoef je niet in quarantaine of getest te worden, maar er je mag niet in Duitsland overnachten. Je zult moeten doorrijden. Wat we hierbij ook moeten vermelden is dat maatregelen verschillen per deelstaat en kunnen van de ene dag op de andere dag veranderen. Alle informatie voor Duitsland vind je op de site van de Buitenlandse Zaken.

De situatie voor reizen naar België

Op dit moment geldt nog steeds dat er vanuit Nederland een negatief reisadvies geldt voor de steden Antwerpen en Brussel (incl. omgeving). Vanuit België wordt het reisadvies aangepast voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Vanaf vrijdag 18 september om 16:00 uur geldt vanuit België code rood voor deze provincies. Belgen die meer dan 48 uur in een van deze provincies zijn geweest moeten zich na terugkeer verplicht laten testen en verplicht twee weken in quarantaine. Dit geldt ook voor mensen die in Noord- & Zuid-Holland wonen.

Ook de situatie voor de provincies Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg, Groningen en Gelderland zijn aangepast naar code oranje. Dit betekent dat dit geen verplichting is, maar slechts een advies. Alle informatie voor België vind je op de site van de Buitenlandse Zaken.

Hoe gaat VakantiePiraten nu verder?

We proberen je natuurlijk van ontzettende goede deals te voorzien en dat blijven we doen. Deze maatregelen maken het wel lastiger om op vakantie te gaan als je in één van deze provincies woont. De deals naar Duitsland en België worden verminderd en daarnaast geven we deze disclaimer aan indien we goede deals naar deze landen vinden, die niet door iedereen in Nederland geboekt kan worden. We hopen natuurlijk dat onze passie, reizen en genieten van geweldige vakanties, weer zo snel mogelijk in grote getallen kan worden voortgezet. Daarom hebben we ook al prachtige vakanties gevonden voor de lange termijn. Tot dan blijven we afwachten, maar we blijven ook prachtige vakanties zoeken die uitzonderlijk goedkoop zijn.Aangepast reisadvies Duitsland en België | Dit moet je weten over de situatie