Andere

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK?

Een deal van , 20. jul. 2019 10:00

Ahoy Piraten,

Je bent vast wel bekend met het concept "Backpacker". Backpackers zijn personen die graag reizen en dit graag zo goedkoop mogelijk doen. Ze slapen in goedkope hostels en zijn vaak vergezeld door een enorme rugzak. Ze beleven de mooiste avonturen en zijn vaak erg gezellige mensen.

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 14

Echter, er ontwikkeld zich langzamerhand een nieuwe trend. De lokale bevolking en overheden zijn hier niet zo blij mee. De zogeheten "Begpacker" duikt steeds vaker op in Azië. Deze toeristen, vaak met een Westers uiterlijk, bedelen op straat van toeristische plaatsen en vragen om gratis voedsel en geld. Ze vertellen verhalen over hoe hun credit/debit card gestolen is (en nog veel meer rare verhalen) en dat ze nu geld aan het sprokkelen zijn om weer naar huis te vliegen. Maar niets is minder waar.... Vaak betreft het om afzetters.

"Begpackers" verschenen een paar jaar geleden, vooral in Zuidoost-Azië. Ze zijn met name actief in Thailand en Bali. Recentelijk begonnen de lokale autoriteiten aandacht te schenken aan dit fenomeen en hopen met enkele maatregelen deze trend tot een stop te roepen. Zo heeft de Indonesische regering onlangs aangekondigd dat dergelijke bedelende backpackers naar hun ambassades zullen worden teruggestuurd. Ze hebben een speciaal probleem met de burgers van Australië, Groot-Brittannië en Rusland. In Thailand hebben ze besloten dat je gevraagd kan worden om te bewijzen dat je 20.000 Baht (ongeveer $ 650) in contanten hebt om het land te kunnen betreden. Ze overwegen zelfs om dergelijke begpackers een maand in de gevangenis op te sluiten!

Bloggers schrijven ook over de brutaliteit van de 'begpackers' en er bestaan bepaalde Facebook-accounts die zich speciaal richten op begpackers zoals: 'Begpackers in Asia'.

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 12

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 10

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 8

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 6

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 4

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK? - 2

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK?

Bron: https://www.facebook.com/begpacker

Wat vinden jullie van begpackers?

Begpackers: bedelende toeristen in Azië. Is dit OK?