Andere

Bezoek Isla de las Muñecas, het poppeneiland met een luguber verhaal

Een deal van , 23. apr. 2020 12:00

Ahoy Piraat!

Hou je van horrorverhalen? Ga er dan voor goed zitten! We nemen je mee naar Mexico, het land van al je dromen én nachtmerries! Net ten zuiden van Mexico-Stad ligt Xochimilco en in dit gebied vind je het eiland Isla de las Muñecas. Het werd bewoond door Don Julian Santana Barrera, een man die een groot deel van zijn leven op het eiland heeft doorgebracht.

Bezoek Isla de las Muñecas, het poppeneiland met een luguber verhaal - 2

Volgens het verhaal vond hij in 1951 het lichaam van een meisje dat was verdronken nabij het eiland. Een tijdje later spoelde ook de pop aan. Hij heeft de pop in de boom opgehangen om het meisje te eren en geloofde dat haar geest zich in de pop had gemanifesteerd. Vanaf dat moment gebeurden er onverklaarbare dingen op het eiland.

Bezoek Isla de las Muñecas, het poppeneiland met een luguber verhaal

Don Julian Santana geloofde dat de poppen bezeten waren door de geesten van kinderen. Hij besloot daarom meer poppen op te hangen en bleef dat doen, de rest van zijn leven. Er kwamen meer en meer poppen bij en op een gegeven moment zat het eiland vol met poppen van allerlei soorten en maten.

Tot 2001, toen Julian overleed. Hij is gevonden op dezelfde plek als waar het meisje ook gevonden was, maar dan 50 jaar later.

Na zijn dood werd het mogelijk om het eiland te bezoeken. Veel lokale mensen hebben respect voor hem door de manier waarop hij met de situatie is omgegaan. Ze nemen dan ook, net als toeristen, poppen mee om zijn levenswerk voort te zetten.

Bezoek Isla de las Muñecas, het poppeneiland met een luguber verhaal