Andere

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!

Een deal van , 17. apr. 2017 13:57

Tussen het verwoed inslaan van Paaseieren en het blije vooruitzicht van het komende lange weekend, dachten wij bij VakantiePiranten na over leuke variaties op het traditionele Paaseieren zoeken waaraan een leuk reisavontuur is gekoppeld. En wij kwamen terecht op het schattige eiland Okunoshima - misschien niet het eerste waaraan je denkt met Pasen, maar dit Japanse eiland heeft een gek, maar speictaculaire optie voor een reis met Paas-thema.

For tientallen jaren is dit kleine eiland naast de kust van Japan een bestemming voor mensen die gek zijn op hazen en konijnen die naar het eiland, dat bekend staat als 'Rabbity Island', reizen voor onze grote populatie harige, wortel-etende vrienden!

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!  - 8

Niemand weet precies wat de oorzaak van de explosie aan konijnen op Okunoshima is, maar volgens een voormalige directeur van een museum op het eiland is de huidige bevolking van konijnen ontstaan toen een aantal doelbewust werdt vrij gelaten op het eiland toen het werdt omgezet naar een park in 1945. De konijnen van Okunoshima hebben het vrij goed, want de jacht op de konijnen is verboden en honden of katten zijn niet toegestaan op het eiland!

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!  - 6

Het eiland is alleen bereikbaar per veerboot vanuit de kustplaats Tadanoumi, de reis duurt ongeveer 15 minuten, maar laat de korte reistijd je niet een vals gevoel van veiligheid geven, want een mob van konijnen zullen je bestormen zodra je een voet aan wal zet! De konijnen zijn gewend eten te krijgen van de toeristen, dus als je je zakken niet hebt gevuld met groenten vóór de tocht wordt je begroet met een en al teleurstelling. Verder zijn de konijntjes allemaal heel vriendelijk en zolang je ze wat te eten geeft kan je ze zeker aaien Als je dacht dat we overdreven toen we zeiden dat de konijnen je zullen aanvallen, kijk dan deze video:

Het eiland is ook een uitstekende plek om de prachtige Sakura of kersenbloesem te bewonderen.

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!  - 4


Mis nooit meer een vakantie aanbieding

Download en installeer onze app op jouw telefoon of tablet en ontvang direct notificaties van deals die je interesseren. Stel je eigen reisalarm in!

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!  - 2

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!

Bezoek nu het Japanse eiland Okunoshima voor het ultime Paas avontuur!