Andere

Reis jij binnenkort naar Griekenland, Portugal, Cyprus, Sint Maarten, Aruba, Bonaire of Curaçao? Check hier de corona update!

Een deal van , 13. aug. 2020 18:00

Ahoy Piraten!

Het zijn hectische tijden vol chaos en constante veranderingen! Daarom hebben willen we het jullie graag een stukje makkelijker maken door de laatste corona updates voor jullie op een rijtje te zetten.

Sommige landen hebben het namelijk verplicht gesteld voor reizigers om een negatieve corona test te laten zien! Je moet er dus voor zorgen dat je alle documenten op orde hebt en dat je een negatieve uitslag hebt van een corona text die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen.


Voor welke landen heb je zo'n test nodig?

Door de stijgingen van het aantal besmettingen en angst voor een tweede lock-down hebben een aantal besloten om deze corona test verplicht te stellen. Het gaat hierbij om de volgende bestemmingen:

Het reisadvies voor Bonaire en Curaçao staat nog op geel (met veiligheidsrisico's), maar de lokale autoriteiten hebben toch een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test verplicht gesteld voor iedereen die het land binnenkomt. Verder staat her reisadvies voor Aruba en Sint-Maarten weer op oranje (alleen noodzakelijke reizen), het wordt dus afgeraden om hiernaartoe te reizen. Mocht je toch naar deze bestemmingen moeten reizen dan is de corona test verplicht en geldt het dringende advies om na thuiskomst 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het reisadvies voor Cyprus is half geel en half oranje, waardoor je momenteel alleen naar het zuiden van het eiland kan reizen. Mocht je dus een vakantie hebben geboekt naar dit gedeelte van Cyprus dan moet je bij aankomst een negatieve COVID-19 PCR-test kunnen laten zien.

Griekenland heeft een paar dagen geleden pas aangekondigd dat vanaf 17 augustus alle reizigers in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-test Covid-19 (max. 72 uur voor vertrek). Kinderen tot 10 jaar hoeven nog niet zo'n test te doen.

Het reisadvies voor Portugal staat voor het grootste gedeelte op geel, behalve het gebied rondom Lissabon (oranje). Voor een reis naar het vaste land van Portugal hoef je geen negatieve corona uitslag te laten zien. Deze regel geldt alleen voor de Azoren en voor Madeira. Voor deze twee bestemmingen moet je dus wel een negatieve PCR-test Covid-19 kunnen laten zien.


Waar kan je zo'n test laten doen?

Bij vaccinaties op reis kan je heel eenvoudig een afspraak maken en krijg je super snel de uitslag! Er zijn vestigingen op meerdere locaties in Nederland: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Zwolle.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de COVID-19 PCR-test.

Maak een afspraak!

Reis jij binnenkort naar Griekenland, Portugal, Cyprus, Sint Maarten, Aruba, Bonaire of Curaçao? Check hier de corona update!