Andere

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden!

Een deal van , 14. feb. 2021 12:00

Ahoy Piraten!

We hebben mega interessant nieuws voor jullie! Cuba is van plan om alle toeristen die het eiland bezoeken een gratis Covid-19 vaccinatie aan te bieden.

Het doel van deze actie is natuurlijk om meer toeristen te trekken. De economie van Cuba draait namelijk voor een groot deel van toerisme. De grote vraag is natuurlijk hoe het kan dat Cuba vaccins overheeft terwijl ze door het bestaande embargo helemaal geen vaccins uit de Verenigde Staten kunnen krijgen.

Cuba heeft wat dat betreft het heft in eigen handen genomen en is zelf aan de slag gegaan met het vinden van een vaccin. Met succes, want het Soberana 02-vaccin is zojuist de derde fase in gegaan. Dit is de laatste fase voor marketing! Naar verwachting wordt de derde fase van het experiment eind maart afgerond en kunnen de vaccinaties daarna van start gaan. Het goedkeuringsproces kan een stuk sneller in Cuba omdat het Center for State Control of Medicines (CECMED), de nationale autoriteit die geneesmiddelen reguleert, al betrokken was bij de verschillende stadia van testfases en ze dus niet opnieuw alles moeten evalueren zoals de regelgevende instanties van andere landen doen.

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden! - 8

Volgens de directeur van het Finlay Institute, het Cubaanse onderzoekscentrum dat het vaccin ontwikkelt, zal Cuba tegen eind 2021 100 miljoen doses Soberana 02 kunnen produceren als er geen tegenslagen zijn in de laatste fase van de proeven. Dat zijn er veel meer dan nodig om alle 11 miljoen inwoners van Cuba twee keer te kunnen vaccineren.

Daarom heeft de Cubaanse regering besloten om het vaccin ook gratis te leveren aan ontwikkelingslanden om zo een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Cuba, waar de gezondheidszorg volledig gratis is, is in ieder geval niet van plan om volop te profiteren van de distributie van het vaccin. De directeur van het Finlay-instituut, Vicente Vérez, verklaarde het volgende: "we zijn geen multinational waar winst de belangrijkste reden is, integendeel, de belangrijkste reden is de bevordering van de gezondheid en winst is misschien een gevolg, maar dat zal nooit de prioriteit zijn. . ".

Ook daarom zal het vaccin, zodra het is goedgekeurd, niet alleen gratis worden aangeboden aan de Cubaanse bevolking, maar ook aan toeristen die ervoor kiezen om het eiland te bezoeken. Dat heeft Vicente Vérez gezegd in een videoconferentie van de Pan-American Health Organization. De directeur van Finlay herhaalde ook dat de proef, in de laatste fase met meer dan 40.000 vrijwilligers, zeer goed verloopt, dat het vaccin veilig is en dat het een hoog immunisatie vermogen toont.

Dus wat denk je ervan? Zou jij naar Cuba op vakantie gaan voor een gratis vaccin?

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden! - 6

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden! - 4

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden! - 2

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden!

Cuba wil toeristen gratis een Covid-19-vaccin aanbieden!