Andere

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje

Een deal van , 2. dec. 2014 12:29

Barcelona is hip, je kan er niet omheen. Langs de kust zitten, omringd door bergen. Met haar charmerende straten, aantrekkelijke stranden, actieve nachtleven, spectaculaire momenten, bekende cuisine, rijke cultuur en geschiedenis staat Barcelona er bekend om die miljoenen reizigers en toeristen met haar speciale momenten de unieke reis te geven. 

Met zo een wijde scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij van Vakantieparking ,met moeite  tussen al die activiteiten en bezienswaardighen voor jou een absolute “Top 10 must do”  samengesteld. Moet er nog echt een ‘MUST DO “ bij.. laat het ons dan weten. 

1. Straat Rambla & Boqueria Markt
De meest bekende straat in de stad is de Rambla straat, deze barst van de activiteiten en leid je helemaal tot het strand en verder naar de haven. Onderweg zijn er talloze bars, restaurants, en artistieke straatverkopers die je vermaken met hun mimes, tekeningen en muziek. Hier vind je ook de hippe Boqueria markt, een ware verrukking voor de zintuigen. 

2. Sagrada Familia
De constructive van deze grote en gedetailleerde basiliek naar ontwerp van Antoni Gaudi begon in 1882 en is nog steeds niet klaar, de officiele opleveringsdatum is jaar 2026. De designs en de religieuze symboliek die terug te vinden is, is fascinerend. Een magnifiek exterieur en interieur maakt La Sagrada Familia waarlijk onmisbaar. 

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje - 6

3. Het nationaal paleis & de magische fontein
Het prachtige paleis gebouwd in Neo-barok stijl, overkijkt het mooie schouwspel van de magische fontein van Montjuic. De magische fontein is 12 meter hoog en heeft 3620 sproeiers die het water 4 meter hoog kunnen sproeien. Aan de voet van de Montjuic berg, in het centrum van Barcelona, kan je getuige zijn van een wereldberoemd spektakel. Op sommige avonden, wanneer de fontein is geactiveerd trekt het honderden toeristen! Weest getuige van een spectactulair samenkomen van licht, water en muziek. 

4. City Beaches
Barcelona heeft een kustlijn dat zich uitstrekt over 4.5 km met de keuze uit meerdere uitstekende stranden. Bars, restaurants, watersport spots, dagbedden, en rustige relaxte spots zijn er ruimschoots te vinden. Relax en neem de zon op. 

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje - 4

5. Park Guell
Park Guell, ook naar ontwerp van Antoni Gaudi was eigenlijk bedoeld als residenteel terrein, echter er zijn maar 2 huizen gebouwd en heeft Gemeente Barcelona het later opgekocht en er een park van gebouwd.  Bewonder hier het wereldberoemde Salamander sculptuur, samen met andere gebouwen en structuren ontworpen door Gaudi. Met een adembenemend uitzicht over de stad, is dit een magische ervaring. 

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje - 2

6. Ga Erop Uit ’s Nachts. 
Nu je Barcelona door de dag heen hebt gezien, is het tijd om in de beste clubs van Barcelona te feesten tot in de vroege uren en een onvergetelijke tijd te hebben. Sala Apolo heeft elke dag van de week verschillende thema feesten. Razzmatazz Is al jaren de temple van het uitgaan, met dj’s en feesten verspreid over 5 zalen. Sidecar is voor de indie rockers en Magic is de typische Barcelona rock club. 

7. Historisch Stadsmuseum
(MUHBA) City History Museum Nieuwe plekken bezoeken gaat samen met het begrijpen van de geschiedenis, architectuur, kunst, cultuur en de mensen van deze plek. Barcelona heeft zoveel te bieden aan diversiteit in culturen en cultuurgoed, en met elke stap die je zet door de straten van Barcelona, stuit je weer op iets van de geschiedenis. Bezoek het historisch stadsmuseum en bekijk de vroegere Romeinse nederzetting of de visigotische begraafplaats. Het museum is gesitueerd in het Gotisch kwartier , een van de best bewaarde middeleeuwse wijken in Europa. Het Gotisch kwartier, is samen met het museum zeker een bezoekje waard, bezoek ook de EL BORN, een wijk met kinderkopjes geplaveide straatjes en de EL CALL, de voormalige joodse wijk. Al met al zeker een dagje struinen waard. 

8. Ervaar
De Zeevruchten Niemand verlaat Barcelona, zonder de zeevruchten geproefd te hebben. Dat hoort er ook bij. Barcelona huist meerdere uitstekende visrestaurants. We zullen er een paar aanraden. Restaurant Cachitos in Eixample heeft een fantastisch assortiment en The Barceloneta strandrestaurants; “La Mar Salada” en “Can Sole” hebben zowaar een tentoonstelling van de verse vissoorten elke dag, zelfs als je geen fan bent van vis is de verleiding moeilijk te weerstaan. 

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje

9. Voetbal Wedstrijd
- FCB Een van de meest bezochte plekken in Barcelona is ongetwijfeld het massieve stadium van Camp Nou, stadium van de legendarische Fc Barcelona. Een wedstrijd meemaken te midden van de juichende menigte is een onvergetelijke ervaring en een absolute must-do voor elke sport fan. Als je niet de tijd hebt gehad of niet onwijs fan bent, raden we je alsnog aan een kijkje te nemen in het stadium en de indrukwekkende grootte mee te maken tijdens een tour. 

10. Festival Seizoen
Barcelona neemt nooit echt even de tijd om bij te komen. Tussen lente en herfst rent de stad van het ene festival naar het andere. Van international muziek festivals tot traditionele straatfeesten. Ben je van plan binnenkort Barcelona te bezoeken, overweeg dan dit te plannen tijdens een van de komende festivals. 

Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet   

  • Sónar Electro Fest (Juni) – Europa’s grootste electro muziek festival.   
  • Festa Major de Gràcia (Augustus) – Negen dag lang straatfeest! Bandjes, eten, drinken, meer dan 12 straten strijden met elkaar om de meest decoratieve straattitel binnen te slepen. 
  • Festes de la Mercè (September) - Goodbye Zomer Festival. Het grootste festival van de stad. Gratis concerts, vuurspuwende draken en veel meer. 
  • Festival Internacional de Jazz de Barcelona (November) – Een hele maand gevuld met Jazz. 

Heb jij nog een Must-do die we zijn vergeten? Laat het ons weten!

De 10 to-do's tijdens een citytrip in Barcelona, Spanje