Andere

De 4 verborgen parels onder de stedentrips

Een deal van , 15. mrt. 2015 11:00

Beste Vakantiepiraten,

Je wilt een stedentrip maken met – vul hier je favo reismaatje in – en komt meteen met alle standaard (en vaak dure) bestemmingen aan. Steden als Rome, Parijs, Berlijn en Barcelona staan vast op je lijstje. En we geven je groot gelijk, want het is geweldig om er een keer een bezoekje aan te brengen. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat er zo veel meer bestemmingen zijn die misschien nog wel leuker zijn? De plekken zijn vaak even mooi en minder toeristisch. Wij zetten de verborgen pareltjes onder de stedentrips voor je op een rij.

Krakau, Polen
We hebben behoorlijk wat vooroordelen als het aankomt op Polen. Mensen die 24/7 dronken zijn, bijvoorbeeld. Maar daar zitten we behoorlijk mis, want Polen is zeker een bezoekje waard! Krakau is een echte studentenstad én is aangewezen als een van de belangrijkste historische steden, omdat de stad niet verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Breng een bezoek aan het Rynek Glówny Marktplein met veel terrasjes en restaurants, bezichtig de prachtige Mariakerk of struin door de Joodse wijk Kazimierz. Genoeg te doen!

Ljubljana, Slovenië
De watte? Ja, deze stad is een hele mond vol en mensen met dyslexie zullen er zeker moeite mee hebben, maar dat weerhoudt ons er niet van om een bezoek te brengen aan de sprookjesachtige stad. Vergeleken met de toeristische en vaak drukke steden is Ljubljana een echte verademing. Struin door de sprookjesachtige straatjes, verken het kasteel op de heuvel en geniet van het heerlijke eten.

Split, Kroatië
Niet echt de plek waar je het eerst aan denkt bij het plannen van een stedentrip, wel? Kies bij de combinatie stad/strand niet meteen voor Barcelona, maar wijk ook eens uit naar het mooie Split. Een deel van de stad bevindt zich letterlijk in een paleis en er zijn genoeg stranden om op bruin te bakken. En wat dacht je van de haven, de grootste van heel Kroatië? 

Brugge, België
Waarom ver weg gaan als het ook dicht bij huis kan? Een heerlijk zonnetje erbij en je hebt meteen het gevoel dat je in een land bent dat niet dicht aan Nederland grenst. Brugge staat bekend als een historische stad met veel neogotische invloeden. Struin door de nauwe straatjes en over de grachten, breng een bezoek aan de vele musea of maak een wandeling langs de Brugse Reien. En vergeet vooral die Belgische chocolade niet te proeven!

De 4 verborgen parels onder de stedentrips