Andere

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa

Een deal van , 24. aug. 2020 18:00

Ahoy Piraat!

Zit je ook stiekem al een beetje te dromen van een vakantie of een lekker uitje? Het zijn misschien wat lastige tijden voor een verre bestemming en ook niet alle bestemmingen in Europa zijn op dit moment te bezoeken. Echter, zijn het hele leuke bestemmingen die net wat anders zijn dan de standaard steden zoals Rome, Parijs of Londen.

Los dat er prachtige steden te vinden zijn, veel steden zijn overigens ook nog eens goedkoop te bezoeken. Je kunt talrijke bestemmingen bezichtigen zonder dat je hele portemonnee leeggetrokken wordt.

7. Gdańsk, Polen

Gdańsk is niet alleen een stad waar veel te beleven valt, het is ook nog eens een stad waar je zeker niet teveel voor hoeft te betalen. Dat vinden we zeker belangrijk. Een rechtstreeks retourtje naar Gdańsk kan al vanaf €22 met Wizz Air vanaf Eindhoven. Wandel door de schitterende straten Długi Targ en Długie Pobrzeże met talrijke gekleurde herenhuizen die honderden jaren terug in de tijd gaan. Vergeet vooral hier niet te genieten van een paar Poolse dumplings, wat soplica en een lekker Pools biertje. De prijzen zijn gunstig hier en de stad is schitterend mooi! Het nabijgelegen Sopot is de bruisende tegenhanger van het Hollandse Scheveningen en daarom verdient deze naastgelegen plaatje ook wel jouw aandacht.

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 12

6. Valletta, Malta

De eeuwenoude stad Valletta is één van de vele hoogtepunten op het zonovergoten Malta. Vaak wordt dit landje nog weleens vergeten, omdat je het nauwelijks op de kaart kunt zien. Echter val je hier in de ene verbazing in de andere. De hoofdstad is ongeveer 400 jaar oud en heeft vele historische kerken en kathedralen. In de omgeving zijn talrijke stranden te vinden met een azuurblauwe zee, waar je gedurende het grootste gedeelte van het jaar in kunt zwemmen. Voor helderblauw water hoef je zeker niet naar Ibiza en ook de hoge prijzen die je daar vindt, zal je niet in Malta vinden. Een retourvlucht boek je vanaf Eindhoven, Maastricht of Amsterdam. De goedkoopste vluchten zijn voor €36 retour vanaf Maastricht met Ryanair.

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 10

5. Stockholm, Zweden

De Zweedse hoofdstad kent nog echte winters, maar ze hebben hier wel meer: een prachtige historisch stadscentrum op meerdere eilandjes, een grote hoeveelheid aan musea en het is betaalbaarder dan de andere Scandinavische hoofdsteden. Een retourvlucht is zowel te boeken vanaf Amsterdam of Eindhoven, maar vanaf Eindhoven kan het al vanaf €58 retour en dan vlieg je met Transavia. Dan kan je het geld dat je bespaart beter spenderen aan de musea zoals het ABBA museum, het Vasa Museum en Skansen. Dit zijn slechts drie voorbeelden van musea op het museumeiland Djurgården waar je zeker een dagje zoet kunt zijn.

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 8

4. Riga, Letland

Een Baltische parel, zo zou je Riga ook wel kunnen omschrijven. Deze stad is de grootste stad van de Baltische landen en trekt jaarlijks vele bezoekers. De kronkelige straatjes met monumentale panden maken van Riga een waar genot om naar te kijken. Het communistische verleden is nog steeds aanwezig en hier zijn ook een aantal musea te vinden over dit verleden, zoals het KGB museum. Een retourvlucht kan vanaf Amsterdam, maar je vliegt al vanaf €37 retour met Wizz Air vanaf Eindhoven. Je vliegt dus zeer goedkoop naar Riga, maar ook de restaurantjes, barretjes en winkels zullen betaalbaar zijn!

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 6

3. Lissabon, Portugal

Lissabon is de zonnigste hoofdstad van Europa. Dat is niet alleen een voordeel, maar het zal je verrassen hoeveel goedkoper Lissabon is vergeleken met de naburige hoofdstad Madrid. Een ander mooi voordeel is, is dat Lissabon aan een schitterende rivier de Taag zit en je bent dichtbij de oceaan. De steile hellingen met gekleurde huisjes worden nog eens extra mooi door het zonnetje die op deze stad schijnt. De gele tram die door het centrum rijdt mogen we zeker niet vergeten en biedt een perfecte manier om de stad verder te verkennen. Ook mogen de Belémtoren en de volkswijk wijk Alfama zeker niet worden overgeslagen bij een bezoek aan Lissabon. Bovendien is het stadje Sintra vrij bijzonder. Met kleurrijke en unieke paleizen heb je meer dan een dag nodig om daar alles te zien. Om een stedentripje naar Lissabon helemaal af te maken, heb je zowel vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam directe vluchten naar deze stad. De goedkoopste vluchten vind je vanaf Amsterdam en dat kan al vanaf €42 retour. Dan vlieg je met easyJet.

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 4

2. Kiev, Oekraïne

Kiev is misschien wel één van de meest bijzondere steden van Europa. Het biedt het grauwe van Oost-Europa en steekt de stad in een nieuw jasje. Kiev staat nog vol met Orthodoxe kathedralen en de één is nog mooier dan de ander. Ook is het indrukwekkende Tsjernobyl dichtbij. De mogelijkheid wordt geboden om vanuit Kiev een dagexcursie te plannen naar dit gebied. De tour is online te boeken en je bezoekt dan de reactor en de stad Prypjat, één van de grootste verlaten steden ter wereld. Verder is Kiev een betaalbare stad, want de hotelprijzen en restaurants/barretjes zijn veel lager dan in Nederland. Helaas zijn er geen goedkope vluchten vanuit Nederland, maar vanaf Weeze, Keulen, Dortmund en Hamburg kan je uiterst goedkoop vliegen naar Kiev. Vanaf Weeze (vlak over de grens bij Nijmegen) heb je al een retourvlucht vanaf €29 met Ryanair!

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa - 2

1. Tallinn, Estland

Misschien is Tallinn meer dan de onbetwiste nummer één in dit lijstje, want Tallinn voelt bijna als een tijdscapsule. Deze Middeleeuwse stad laat je vooral heel jong voelen, want veel gebouwen zijn eeuwenoud en bieden de nodige verhalen die je graag wilt horen. Zo kan je in het restaurant Old Hansa de Middeleeuwen zelfs proeven! Hier geen aardappelen of moderne lampen, want dat bestond nog niet in die tijd! Je krijgt hiervoor wel een smaakvol honingbiertje voor terug. Deze stad biedt nog de historische stadsmuur en oude pleinen, die door de eeuwen heen niet zijn veranderd. Ook is de geschiedenis nog terug te vinden in St. Catherine's Passage, waar de tijd oprecht heeft stilgestaan. Tallinn valt perfect te combineren met steden als Helsinki (met een veerdienst) en Riga of Vilnius, waardoor je hier makkelijk naartoe kunt reizen. Vluchten vanaf Nederland gaan vanaf Amsterdam, maar vanaf Weeze vlieg je al vanaf €29 retour met Ryanair!

De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa


De beste 7 bestemmingen voor een avontuurlijke stedentrip in Europa