Andere

Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa!

Een deal van , 2. sep. 2020 19:00

Ahoy Piraat!

Soms ben je toe aan rust, reinheid en regelmaat. Even lekker genieten van een heerlijke wellness en dat kan zeker goed komen op een vakantie. Een weekendje weg in een spa is natuurlijk wat de mens af en toe nodig heeft, al kan dat op veel verschillende manieren. Een unieke variant op de spa is de bierspa. Wist je dat bier op vele manieren goed is voor de mens?

Bier heeft niet alleen een positieve werking op de geest, het heeft eveneens een voordeel voor je lichaam. Een bierbad zit namelijk vol met vitamine B en daarmee bedoelen we niet de B van bier. Daarnaast zorgt het voor het verminderen van stress, een verbetering van de bloedcirculatie en helpt te detoxen! Stiekem is bier eigenlijk heel goed voor je, maar in de vorm van dat je jezelf erin kunt onderdompelen.

Voor een bierspa moet je wel de grens over (zodra het weer mag), want in Nederland is het nog niet mogelijk om een bierspa te bezoeken. Er is namelijk geen bierspa in ons land te vinden (misschien drinken we het liever).


Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa! - 6


1. Pivní lázně Bernard in Praag, Tsjechië

Tsjechië staat bekend als bierland. Hoofdstad Praag biedt vele bierspa's waarbij Pivní lázně Bernard één van de bekendste is. Deze spa heeft vier verschillende wellnesscentra in het centrum van Praag en een voordeel is dat je bij deze spa gratis bier krijgt! Een complete behandeling is hier te krijgen vanaf €30 per persoon en dit is dus inclusief onbeperkt gratis beer.

Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa! - 4

2. Bjorbodin in Árskógssandur, IJsland

Op een bijzondere locatie vind je Bjorbodin, een bierspa op IJsland. Misschien is IJsland niet een eiland waar je een bierspa zult verwachten, maar het eiland staat bekend om hun thermische waterbronnen en geisers en mensen weten hier wel hoe ze moeten relaxen. Daardoor kan een bierspa zeker niet uitblijven.

Je betaalt voor een behandeling minstens €60. Dat is niet heel goedkoop vergeleken de overige opties, maar voor IJslandse begrippen is dit een bodemprijsje. Ook hier krijg je gratis biertjes om te drinken naast dat je bad gevuld wordt met een het gouden drankje. Deze bierspa is een faciliteit van de brouwerij Kaldi, een bierbrouwerij in het noorden van het IJsland. Voor deze bierspa geldt dat je minstens 20 jaar moet zijn om je eigen biertje te mogen tappen.

3. Original Beer Spa in Praag, Tsjechië

Ook deze spa zit in Praag en heeft twee vestigingen in de stad. Original Beer Spa krijgt van Tripadvisor een maximale beoordeling met een 5/5 en een certificate of excellence. Deze bierspa is iets duurder dan zijn concurrenten, maar de voorgaande gasten vonden het met hun uitzonderlijke beoordelingen het zeker waard.

Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa! - 2

4. Thermal Beer Spa in Boedapest, Hongarije

Net als in IJsland vind je ook in Boedapest thermische bronnen en je vind er het Thermal Beer Spa. Hier geldt dat je een complete behandeling hebt voor ongeveer €45 per persoon. Dit is dan inclusief een ticket voor de beroemde Széchenyibaden. Dit is één van de bekendste spa's in Boedapest en hier kan dan ook deze bierspa gevonden worden. Een ticket voor uitsluitend de bierspa kost ongeveer €20-€25. Bij deze bierspa betreft het een bad met water met daarin de ingrediënten van bier.

Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa!

5. Starkenberger in Tarrenz, Oostenrijk

Ten westen van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck vind je Kasteel Starkenberger. Dit kasteel is multifunctioneel, want naast veel historie en een bierbrouwerij, proberen ze je helemaal terug in de tijd te brengen door verschillende Middeleeuwse feesten te geven.

De kelder is helemaal omgetoverd tot een prachtig wellnessresort met iets unieks, namelijk het enigste bierzwembad ter wereld. Je leest het goed; dit kasteel heeft een zwembad gevuld met bier! Deze zwembaden zijn aangelegd in open gistreservoirs met een laag gist op de bodem, wat een hele bijzondere ervaring zal zijn!

6. Purkmistr in Pilsen, Tsjechië

Pilsen is de stad van bier, want zoals de naam van de stad al doet vermoeden, hier is het echte pils uitgevonden. Hier vind je dan ook een grote keuze aan bierspa's. Hoe kan het ook anders. Eén van de best beoordeelde bierspa's is Purkmistr (4.5/5 op Tripadvisor). Daarnaast heeft dit hotel een certificate of excellence! Het heeft een uitgebreide wellness die relaxen tot een nieuw level brengt. Je hebt hier een heerlijke bierbad en andere soorten baden. Ook is het mogelijk te vertoeven in een chocoladebad! Het bier is inclusief en een bierspa kost ongeveer €40 per persoon.

In heel Europa vind je een aantal bierspa's waar je een unieke beleving kunt ervaren. De meeste zijn te vinden in Tsjechië, dat zich als heuse koning op het gebied van bierspa's mag noemen. Probeer het eens uit en dan rust ons nog maar één ding te zeggen; proost!

Tijd om te relaxen in bier: dit zijn de 6 beste bierspa's van Europa!