Andere

Ontdek je favoriete steden GRATIS met deze 10 Free Walking Tours

Een deal van , 29. aug. 2019 19:00

Ahoy Piraten,

Ga je binnenkort op stedentrip en wil je alle highlights zien, zonder veel geld uit te geven? Dan is een Free Walking Tour absoluut iets voor jou. De gratis stadswandelingen zijn razend populair en in steeds meer Europese steden te vinden.

De gidsen die de rondleiding geven zijn afkomstig uit de stad of kennen deze op hun duimpje, zodat ze je in twee of drie uur alles kunnen vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Free Walking Tours worden vaak door vrijwilligers gegeven en aan het einde wordt wel verwacht dat je een fooi van 5 of 10 euro geeft. Niet helemaal gratis dus, maar stukken goedkoper dan een doorsnee stadswandeling!

Doorgaans starten Free Walking Tours starten op een centrale, bekende plek in de stad. Hieronder vind je onze favorieten, waar je ook nog eens heel goedkoop naartoe vliegt!

1. Berlijn

Er zijn in Berlijn diverse Free Walking Tours waaraan je mee kunt doen. De bekendste is de tour van Sandemans, die dagelijks op meerdere tijden start (tussen 10 en 16 uur) vanaf Brandenburg Tor. Je komt onder meer alles te weten over deze iconische poort, het nabijgelegen Holocaustmonument, Hitler’s bunker, Checkpoint Charlie en de Berlijnse muur.

Een andere aanrader is de alternatieve stadswandeling van Alternative Berlin Tours, die zich meer richt op street art en de multiculturele buurten van Berlijn.

Ontdek je favoriete steden GRATIS met deze 10 Free Walking Tours - 2

2. Parijs

Ook de hoofdstad van Frankrijk is prima te voet te ontdekken. Op de website van Discover Walks vind je diverse gratis stadswandelingen die je langs bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, Eiffeltoren en Sacre Coeur brengen. De tours duren ongeveer anderhalf uur en starten dagelijks op meerdere momenten. Startpunt is metrostation Blanche.

Sandemans biedt een uitgebreidere drie uur durende tour die elke dag start vanaf Place Saint-Michel om 10, 11, 13 en 15 uur. Net als bij de Berlijnse stadswandelingen is de voertaal Engels.

3. Londen

Een goede keuze voor gratis stadswandelingen in Londen is Strawberry Tours. Heb je maar één dag om alle highlights te zien, kies dan de Free London in a Day Tour. De Engelstalige rondleiding start vanaf Tower Hill Station, duurt ongeveer 7 uur en brengt je langs de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St. James’ Park en meer. Aan het einde van de dag heb je echt alles gezien voor (bijna) nop. Wel even van tevoren reserveren!

Ontdek je favoriete steden GRATIS met deze 10 Free Walking Tours

4. Barcelona

Barcelona is een populaire citytripbestemming en het zal je niet verbazen dat je ook hier een Free Walking Tour kunt boeken. De gratis stadswandeling start dagelijks vanaf Plaza Catalunya om 11 en 15 uur. De tour duurt 2,5 uur en je leert onder meer de Las Ramblas en Barri Gòtic, de gotische wijk in Barcelona, kennen. Meer info vind je hier.

5. Praag

In de bierhoofdstad van Europa kun je, hoe toepasselijk, een vier uur durende bier-rondleiding langs de beste en populairste café’s volgen. Daarbij kom je alles te weten over de rijke historie van bierbrouwen en proef je zelf natuurlijk het nodige bier. De tour is voor 15 euro online te boeken.

Heb je meer interesse in bezienswaardigheden, check dan de Free Walking Tour van dezelfde aanbieder, die dagelijks om 10.30, 11, 12, 14 en 16 uur start vanaf het oude stadsplein. Deze is logischerwijs gratis bij te wonen.

Ook de steden hieronder ontdek je gratis middels een Free Walking Tour:

  • Kopenhagen: check hier de vertrektijd/plaats
  • Boedapest: check hier de vertrektijd/plaats
  • Lissabon: check hier de vertrektijd/plaats
  • New York: check hier de vertrektijd/plaats
  • Brussel: check hier de vertrektijd/plaats
Ontdek je favoriete steden GRATIS met deze 10 Free Walking Tours