Andere

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje

Een deal van , 26. feb. 2020 15:00

Ahoy Piraat!

Een klein fuifje kun je overal vinden, maar wat nou als je aan het kijken bent voor een sprankelende zonvakantie en wilt een bestemming kiezen die niet alleen zon, zee en strand heeft, maar een paar mooie feestjes om de vakantie van je leven te beleven?

We hebben een aantal eilanden gekozen waar een feestje elke dag wel mogelijk is, maar vooral in het hoogseizoen het lekker gek wordt. We weten al de beste backpackersbestemmingen voor je te vinden, maar we zetten nu ook de party-eilanden voor je op een rijtje.

1. Ibiza, Spanje

''Party people, we are going to Ibiza!''. Zo begint het bekende nummer van de Vengaboys. Natuurlijk beginnen we met Ibiza, want daar zijn de feestjes groot, groter en grootst! Vanaf mei beginnen veel clubs met openingsfeestjes en dat loopt door tot het begin van oktober. Je hebt ruim de keuze om een feestvakantie te kiezen.

Ook dit jaar vind je hier veel optredens van wereldartiesten zoals Hardwell, Tiësto, Armin van Buuren en veel meer om er een echt fuifje van te maken. Je vindt hier niet alleen grote clubs, strand- & bootfeesten, maar ook vele BN'ers die de zomermaanden het heerlijke Spaans eiland bezoeken. Hoe je er goedkoop komt en alle informatie vind je op onze pagina over Ibiza.

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje - 8

2. Koh Phangan, Thailand

Bij een feestje in Thailand denk je waarschijnlijk direct aan de bekende 'Full Moon Parties'. Het is een bijzonder feest wat ongeveer één keer per maand plaatsvindt - want dan is het volle maan. Op Koh Phangan, het welbekende eiland waar dit fuifje gehouden wordt, verzamelen tienduizenden feestgangers voor een nachtelijke workout.

Het strand waar je moet zijn is Hat Rin Beach. Hier verzamelt iedereen om te dansen totdat de zon weer opkomt. Het is een spectaculair feestje dat je niet mag missen! De komende feestjes worden gehouden op 8 maart, 7 april, 7 mei en 5 juni. Geen zorgen, ze worden ook in de maanden erop georganiseerd! Hier zijn ook de welbekende alcoholische buckets te verkrijgen, maar pas op, ze zijn ongekend sterk!

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje - 6

3. Key West, Verenigde Staten (Florida)

Bij een vakantie in 'Sunshine State' Florida zit je sowieso wel goed, maar Key West is de plek voor zowel dag als nacht. Het begint al met een schitterende ondergaande zon die je maar op weinig plekken zo prachtig zult zien. Voor de meeste barretjes moet je in de 'Duval Street' zijn.

Bij het bezoeken van deze eilandengroep is het belangrijk om een Duval pubcrawl te doen, want dan bezoek je alle pareltjes van barretjes en clubs. Er is veel meer dan alleen deze straat, want het hele eiland zit vol met barretjes en evenementen om je zoet te houden!

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje - 4

4. Mykonos, Griekenland

Het eiland doet veel denken aan Ibiza, want het eiland staat bekend om grote feesten en leuke barretjes. Het is bij uitstek het party-eiland van Griekenland. Gedurende dag kan je op dit eiland lekker genieten van de zonnestralen, maar 's avonds bruist het in Mykonos-Stad van de gezelligheid.

Het stadje is lekker sfeervol en je vindt het een rijkelijk aanbod van barretjes en clubs. Ga lekker chillen op een bootfeestje of huur gewoon zelf een boot! Op het Griekse eiland hoef jij je niet te vervelen.

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje - 2

5. Mallorca, Spanje

Net als Ibiza mag ook Mallorca niet ontbreken in onze top 5 feesteilanden. Van Cala d'Or tot El Arenal, overal vind je de gekste fuifjes, leukste barretjes en je kunt het zo gek niet bedenken. Van lekker sangria drinken op het terras tot literbiertjes nuttigen in een Oktoberfest-hal. Je beleeft het allemaal op Mallorca.

Vooral in de hoofdstad Palma de Mallorca zijn de feestjes het hele jaar te vinden en één van de bekendste clubs in de stad is toch wel Tito's waar je zeker een dansje moet maken.

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje

De beste 5 party-eilanden voor een onvergetelijk fuifje