Andere

Maatregelen in Europa | Dit moet je weten over de reisbeperkingen binnen Europa

Een deal van , 11. okt. 2020 18:02

Ahoy Piraat!

Op dit moment gaat het niet goed met het aantal coronabesmettingen in Europa. Veel landen zien de aantallen oplopen en daar balen we allemaal een beetje van. Laten we allemaal hopen dat we snel weer meer kunnen doen, vooral het reizen wat ieder's piratenhart sneller doet stromen.

Om jou als piraat zo duidelijk mogelijk overzicht te geven wat op dit moment gaande is, schrijven we dit artikel. Elk moment kunnen dingen veranderen en we proberen zo snel mogelijk onze koers te wijzigen, maar dat blijft ook voor ons lastig! Daarom wordt dit artikel geschreven met de meest up-to-date informatie van 21 oktober. Voor sommige landen geldt dat je van tevoren een coronatest moet afleggen en bij aankomst een negatieve uitslag moet kunnen aantonen. Deze test kan je hier regelen.

Voordat we het overzicht geven, vragen we jou om het volgende: om nog even met geweldig nieuws te komen, we zijn genomineerd als Website van het Jaar 2020! Ondanks dit jaar, willen we heel graag dat onze passie voor reizen bekroond wordt met een prachtige titel. Help je ons te winnen? Stemmen kost een minuutje (vergeet vooral niet jouw stem te bevestigen via de e-mail, anders telt het niet!

Maatregelen in Europa | Dit moet je weten over de reisbeperkingen binnen Europa

STEM OP ONS

België

Op dit moment geldt er vanuit Nederland een negatief reisadvies naar heel België. Met name in Brussel zijn de besmettingen te hoog. Bij terugkomst uit België dien je 10 dagen in quarantaine te gaan. Vanuit België wordt reizen naar Nederland zeer afgeraden. Bij terugkomst word je verplicht je te laten testen en en 7 dagen in quarantaine te gaan in België. Dit is ook verplicht voor Nederlanders die naar België willen.

Bulgarije

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies vanuit Nederland (alleen noodzakelijk reizen). Dit komt door het hoge aantal besmettingen in Bulgarije op het moment. Wanneer je toch naar Bulgarije moet afreizen, moet je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Cyprus

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies vanuit Nederland naar Cyprus. Bij aankomst in Cyprus moeten reizigers uit deze categorieën een negatieve coronatest overleggen en geldt een strikte quarantaine van 14 dagen.

Denemarken

Doordat het aantal besmettingen in Nederland toegenomen is, laat Denemarken geen Nederlanders meer toe die op vakantie willen. Nederlanders die wel naar Denemarken afreizen, moeten een geldige reden om het land in te mogen. Hierdoor geldt er een negatief reisadvies. Indien je terugkomt, hoef je niet in thuisquarantaine, behalve als je geweest bent in Faaborg-Midtfyn en Slagelse en Kopenhagen. Daar lopen de besmettingen dusdanig op, dat je in Nederland 10 dagen in quarantaine moet.

Duitsland

Doordat het aantal besmettingen in Nederland toegenomen is, kan je vanuit vele provincies niet meer naar Duitsland reizen. Dit geldt nu voor alle provincies. Je kunt wel door Duitsland rijden, maar je mag niet stoppen. Indien je wel naar Duitsland wilt afreizen en je uit één van deze 10 provincies komt, moet je 14 dagen in quarantaine en je te laten testen. Zodra de test negatief is, mag je uit de quarantaine. Je kunt dit voorkomen door een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur. Deze test kan je hier regelen. De uitzondering voor Limburg en Zeeland geldt niet meer.

Estland, Letland en Litouwen

Het aantal besmettingen in Nederland ligt boven de door de overheden van Estland, Letland en Litouwen gestelde limieten. Voor reizigers uit Nederland geldt daarom bij aankomst in deze landen een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen. Hierdoor geldt vanuit Nederland een negatief reisadvies. In Estland kan je kiezen voor 7 dagen (minstens) waarbij je een dubbele COVID-19 test aflegt in Estland. In Litouwen kan dit niet, maar dan moet je naast de 14 dagen thuisisolatie ook nog een negatieve coronatest kunnen afleggen (max. 72 uur van tevoren). Bij terugkomst in Nederland, hoef je niet in quarantaine, gezien de kans op besmetting hier veel lager is.

Frankrijk

Frankrijk is inmiddels in het geheel code oranje. Indien je naar Frankrijk afreist, dan moet je bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in quarantaine. Er gelden geen uitzonderingen meer door de toenemende besmettingen, dat je met name in veel grote steden zult vinden. Er geldt dus een negatief reisadvies naar Frankrijk.

Finland

Ook volgens de Finse overheid ligt het aantal besmettingen in Nederland te hoog. Alleen aantoonbaar noodzakelijk woon-werk verkeer wordt toegelaten. Er geldt een strikte thuisquarantaine van 14 dagen bij binnenkomst. Hierdoor geldt er vanuit Nederland een negatief reisadvies. Bij terugkomst uit Finland hoef je in Nederland niet in thuisquarantaine, gezien de besmettingen in Finland laag liggen.

Griekenland

Doordat een groot aantal toeristen op de Griekse eilanden besmet is geraakt, is er vanuit Nederland een negatief reisadvies uitgegeven voor de Griekse eilanden. Hierdoor geldt, indien je vanuit de eilanden terugreist naar Nederland, je in thuisquarantaine moet voor 10 dagen. Dit geldt niet voor het vasteland van Griekenland. De besmettingen zijn op het vasteland laag genoeg, waardoor de kans op besmetting ook laag is.

Hongarije

Het aantal besmettingen in Nederland ligt volgens de Hongaarse autoriteiten te hoog. Alleen inwoners van Hongarije mogen afreizen naar Hongarije en moeten 14 dagen in thuisquarantaine en zich laten testen. Er geldt dus een negatief reisadvies vanuit Nederland. Indien je naar Hongarije bent geweest, moet je na terugkeer 10 dagen in Nederland in quarantaine, omdat het aantal besmettingen te hoog ligt. Dit was eerder alleen voor Boedapest het geval.

Ierland

Nederlanders die naar Ierland reizen moeten zich twee weken beperken in hun bewegingen. Je mag alleen reizen naar Ierland indien noodzakelijk. Er geldt hierdoor vanuit Nederland een negatief reisadvies. Bij terugkomst uit Ierland moet je eveneens in quarantaine, gezien de besmettingen in Ierland inmiddels ook te hoog ligt.

IJsland

IJsland heeft voor alle toeristen een beperking opgelegd. Er geldt dus een negatief reisadvies. Je hebt de keuze tussen 14 dagen in quarantaine gaan of een dubbele coronatest. Dit duurt ongeveer 5-6 dagen. Bij thuiskomst uit IJsland hoef je in Nederland niet in thuisquarantaine.

Italië

Voor Italië geldt een geel reisadvies (let op, veiligheidsrisico's). Je kunt het land gewoon binnentreden, echter vragen ze op de eilanden Sicilië en Sardinië aanvullende maatregelen. Je moet je bij een bezoek aan deze eilanden je registeren. De afgelopen week heeft de Italiaanse regering verplicht dat je een negatieve coronatest moet kunnen aantonen. Deze test kan je hier regelen en dient niet ouder te zijn dan 72 uur.

De beste deals naar Italië

Kroatië

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies naar Kroatië vanuit Nederland. Dit komt door het hoge aantal besmettingen in Kroatië op het moment. Indien je naar Kroatië afreist moet je bij terugkomst uit Kroatië moet je in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Luxemburg

Vanuit Nederland er geen negatief reisadvies voor Luxemburg. Voor Luxemburg geldt code geel (let op veiligheidsrisico's). Er gelden geen aanvullende maatregelen. Je kunt dus op dit moment zonder problemen naar Luxemburg op vakantie.

De beste deals naar Luxemburg

Malta

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies vanuit Nederland (alleen noodzakelijk reizen) naar Malta. Dit komt door het hoge aantal besmettingen op Malta op het moment. Wanneer je toch naar Malta moet afreizen, moet je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Noorwegen

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor Noorwegen. Indien je naar Noorwegen afreist, word je verplicht om in thuisquarantaine te gaan voor 10 dagen op een vooraf vastgesteld adres. Dit komt doordat de besmettingen in Nederland is toegenomen. Bij thuiskomst uit Noorwegen hoef je niet in quarantaine, omdat het besmettingsrisico in Noorwegen laag is.

Oostenrijk

Vanuit Nederland er geen negatief reisadvies voor Oostenrijk, behalve voor de steden Wenen en Innsbruck. De besmettingen liggen daarvoor te hoog. Indien je in deze steden bent geweest, geldt er bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine. De thuisquarantaine geldt niet voor reizigers die van rechtstreeks naar de luchthaven van Wenen/Innsbruck naar een andere plek reizen. Voor de rest van het land geldt een code geel. Dan hoef je bij thuiskomst niet in quarantaine in Nederland.

Polen

Inmiddels is in Polen de tweede golf bezig. Hierdoor geldt er een negatief reisadvies indien je naar Polen wilt. Bij thuiskomst dien je ook 10 dagen in quarantaine te gaan.

Portugal

Vanuit Nederland er geen negatief reisadvies voor Portugal, behalve voor de regio Area Metropolitana de Lisboa, maar inmiddels ook voor de stad Porto. In de rest van Portugal geldt een code geel (let op veligheidsrisico's). Wanneer je in deze gebieden bent geweest, moet je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Je mag ook naar de Azoren en Madeira reizen, maar er gelden dan extra maatregelen. Je moet dan negatieve coronatest overleggen die niet ouder dan 72 uur is.

De beste deals naar Portugal

Roemenië

Op dit geldt moment er een negatief reisadvies vanuit Nederland (alleen noodzakelijk reizen). Dit komt door het hoge aantal besmettingen in Roemenië op het moment. Wanneer je toch naar Roemenië moet afreizen, moet je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Slovenië

Vanuit Nederland gelden er reisbeperkingen voor Slovenië. Er geldt een negatief reisadvies. Door de toenemende besmettingen in Slovenië moet je bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine. Echter gelden er aanvullende maatregelen voor mensen die reizen vanuit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht naar Slovenië. Mensen die in deze provincie wonen, worden Slovenië niet binnengelaten. Dit betekent dat je vanaf Schiphol of Rotterdam airport naar Slovenië kunt afreizen, maar dan in 10 dagen quarantaine moet. Een uitzondering hierop is als je een negatieve COVID test kunt afleggen (maximaal 48 uur van te voren) en door een erkend instituut in een Schengenland is afgelegd.

Slowakije

Vanuit Nederland gelden er reisbeperkingen voor Slowakije. Er geldt een negatief reisadvies. Door de toenemende besmettingen in Slowakije moet je bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine Nederlanders mogen naar Slowakije indien ze een negatieve coronatest kunt overleggen die niet ouder dan 72 uur is. Anders moet men 10 dagen in quarantaine.

Spanje

In Spanje zijn het aantal besmettingen enorm toegenomen. Op dit geldt er een negatief reisadvies vanuit Nederland (alleen noodzakelijk reizen). Indien je toch naar Spanje afreist, moet je bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine. Bij aankomst in Spanje heb je een gezondheidsverklaring nodig en toegang tot Madrid is alleen mogelijk met een geldige reden.

Tsjechië

Op dit geldt er een negatief reisadvies vanuit Nederland (alleen noodzakelijk reizen) naar Tsjechië doordat het aantal besmettingen enorm is toegenomen. Wanneer je toch naar Tsjechië moet afreizen, moet je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Verenigd Koninkrijk

Er geldt een negatief reisadvies voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen noodzakelijke reizen worden toegelaten. Er geldt een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen wanneer je in het Verenigd Koninkrijk aankomt. Dit komt doordat de besmettingen in Nederland is toegenomen. Wanneer je weer terugreist naar Nederland geldt er geen verplichte quarantaine, gezien in het Verenigd Koninkrijk geen verhoogd risico op corona is.

Zweden

In Zweden is het virus op dit moment onder controle. Je hoeft bij thuiskomst ook niet in quarantaine. Voor het hele land geldt code geel: let op, veiligheidsrisico's. In Zweden hoef je bij aankomst ook niet in quarantaine of van tevoren een corona test af te leggen.

De beste deals naar Zweden

Zwitserland

Het aantal besmettingen in Nederland ligt volgens de Zwitserse overheid te hoog. Nederlanders mogen daarom niet op vakantie naar Zwitserland. Hierdoor geldt een negatief reisadvies. Indien je toch naar Zwitserland moet afreizen geldt dat je 10 dagen in quarantaine moet gaan. Als je vanuit Zwitserland terug naar Nederland reist hoef je niet nog eens in thuisquarantaine, tenzij je in de gebieden Schwyz, Wallis, Neuchatel, Zug, Genève, Fribourg en Vaudbent bent geweest. Indien je daar bent geweest, moet je in Nederland ook nog 10 dagen in quarantaine.

Maatregelen in Europa | Dit moet je weten over de reisbeperkingen binnen Europa