Andere

​De goedkoopste manieren om alleen op reis te gaan: zo bespaar je geld!

Een deal van , 12. jun. 2015 9:28

Op vakantie gaan is hartstikke leuk. Gezellig met vrienden of familie. Of lekker knus met zijn tweetjes. Maar als je single bent, ligt dat op vakantie gaan toch een beetje anders. Durf je het avontuur aan om in je eentje op vakantie te gaan? Dan kun je ervoor kiezen om met single reizen mee te gaan. Gezellig met andere vrijgezellen genieten van een mooie vakantie. Maar ook in je eentje kan het heel leuk zijn.

Extra kosten
Aan alleen reizen zit alleen wel een duurder kostenplaatje, dan aan samen reizen. Een echte eenpersoonskamer is vaak lastig te vinden in hotels – meestal moet je in je eentje toch een tweepersoonskamer boeken – en dan nog betaal je de hoogste toeslagen. Want of je nu in je eentje reist of met een groep, die toeslagen blijven vaak hetzelfde. Wanneer je een citytrip of hotel only vakantie boekt voor één persoon is het goed om hier extra op te letten. Echter zijn er ook goedkope manieren van single reizen te maken, waarbij die toeslagen minder zijn of zelfs helemaal niet aanwezig. Kijk, zo hou je nog geld over om uit eten te gaan of voor een leuk souvenir.

Avontuurlijk: liften
Een zeer goedkope methode is met een rugzak en een bordje met de plaats van bestemming op de oprit van een autosnelweg te gaan staan. Liften is heel avontuurlijk, hoeft niet veel geld te kosten en je ontmoet wellicht nog leuke mensen onderweg. Het enige nadeel is, dat je niet precies weet wanneer (en of) je op de plaats van je keuze aan zal komen. Dat geldt overigens ook voor het vinden van slaapplaatsen onderweg.

Logeer bij vrienden of familie
Heb je vrienden of familie in het buitenland wonen en zien die je graag op de stoep verschijnen? Dan is dit een ideale manier om in je eentje op vakantie te gaan. Pak je koffer en reis af naar de plaats van bestemming. Je bent altijd verzekerd van een (goedkope) slaapplaats en je kunt verschillende dingen samen maar ook in je eentje ondernemen. Heb je meerdere vrienden of familieleden die je wilt bezoeken, dan kun je nog een mooie rondreis maken ook. Dit scheelt enorm in de kosten en je hebt wel een prachtige, niet al te dure, vakantie in je eentje gemaakt.

Kamperen in een tentje
Ook niet duur en avontuurlijk is het maken van een fiets-, auto- of motorvakantie met een tentje en wat andere kampeerspulletjes. De toeslagen voor kamperen zijn namelijk aanzienlijk lager dan een hotelvakantie waar je een tweepersoonskamer voor jezelf zou moeten betalen. Bovendien kun je zelf helemaal bepalen waar je naartoe gaat. Het is met een tentje zelfs mogelijk om een mooie rondreis te maken, waarbij je iedere avond (of om de dag) op een andere camping slaapt. Bovendien hoef je een kampeerplek voor één niet altijd te bespreken: de meeste campings hebben altijd wel een plekje voor een eenpersoonstentje over.

Gezelligheid in een B&B
Ben je niet zo van het kamperen, maar wil je wel lekker in je eentje op vakantie? Dan is een B&B (Bed & Breakfast) hotelletje een aanrader. De gezellige, huiselijke sfeer zorgt ervoor dat je toch ook wat aanspraak hebt van anderen en je betaalt minder toeslagen. Een B&B biedt een slaapplaats en een ontbijt in de ochtend. Voor je lunch en avondeten moet jezelf zorgen, maar wanneer je op vakantie bent is dat vaak toch geen probleem. Want overal zijn wel cafés, lunchrooms en restaurantjes te vinden. B&B’s vind in Nederland, maar ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk en veel andere landen in Europa. Je hoeft er eigenlijk alleen maar naar toe te reizen.

Single reizen zonder toeslag
Wil je toch graag met een groep op vakantie of wil je verder dan Europa reizen? Dan zijn er ook verschillende reizen voor singles te vinden waarvoor je geen hoge toeslagen hoeft te betalen. Er worden cruises, hutvakanties, kampeervakanties en zelfs hotelvakanties aangeboden waarbij je gewoon lekker een tweepersoonskamer of hut hebt, maar wel gewoon voor één persoon betaalt. Dat is wel zo relaxed als je alleen op vakantie gaat. Bovendien kun je tijdens deze vakanties vaak ook andere singles ontmoeten. Zoek gewoon eens op internet naar ‘single reizen zonder toeslagen’ en er rollen zo een aantal aantrekkelijke reizen voor je uit. Je hoeft alleen nog maar te kiezen waar de reis naar toe zal gaan.

Groepsreizen voor singles
Wil je nieuwe mensen ontmoeten en echt met een groepsreis mee? Dan is een groepsreis puur voor singles een echte aanrader. Bij deze groepsreizen worden de toeslagen vaak verdeeld of ze zijn niet aanwezig omdat je met zijn allen gaat kamperen. Er zijn zeer veel verschillende single reizen te boeken. Bijvoorbeeld sportieve en avontuurlijke reizen, waarbij je heerlijk in de natuur verblijft en spannende tochten maakt. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke zon & strandvakantie aan zee. Waar je ook voor kiest, het is altijd gezellig om toch met een groep op vakantie te gaan.

Mogelijkheden genoeg
Zoals je ziet is het heel goed mogelijk om in je eentje op vakantie te gaan en daarvoor niet de hoofdprijs te hoeven betalen. Je moet misschien even goed zoeken op internet of informatie opvragen bij je reisbureau.

Fijne vakantie!

​De goedkoopste manieren om alleen op reis te gaan: zo bespaar je geld!