Andere

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties

Een deal van , 12. dec. 2014 10:43

Ben je alweer toe aan vakantie? Of even een weekendje weg naar de zon? Ik heb de top 5 winterzon locaties van het jaar voor je op een rijtje gezet. Of je nu 6 uur vliegt of 12 uur, een onvergetelijke vakantie is gegarandeerd. 

1. Canarische Eilanden

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties - 8
Op een paar uurtjes vliegen afstand, ten westen van Marokko en de Sahara, vind je de Canarische eilanden in de Atlantische  ocean. Het milde en warme klimaat, korte vliegreis en prachtige stranden maken de Canarische eilanden een ideale winterzon bestemming. 7 verschillende en unieke eilanden met een sterke afwisseling in landschappen; van stranden, woestijngebieden tot bergketens en subtropische wouden. Er is een groot scala aan activiteiten en ervaringen, de Canarische eilanden hebben voor ieder wat wils.  

Wil je shoppen, naar de pub, lekker eten maar ook even even genieten van de natuur bij een van de vele natuurreservaten, dan zou Gran Canaria weleens de juiste keus kunnen zijn. Gran Canaria is het meest toeristische van alle 7 eilanden en bovendien met de meeste variatie in landschappen, voor al je uiteenlopende wensen ☺  Voor carnaval vieringen die ze alleen in Rio nog overtreffen, gouden stranden, een hoop musea, moderne kunst tempels en krakende oude koloniale dorpen moet je in Tenerife zijn, ook nog eens makkelijker te bereiken dan Rio.

Ben je meer op zoek naar veel groen en heb je je wandelschoenen al ingepakt? Misschien is La Palma dan iets voor jou, het groenste eiland van allemaal. Het gemis aan gouden stranden houdt de typische toeristen weg, hier vind je een oase aan rust en ga zeker langs bij EL Canal y Los Tiles, door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Zo zijn alle 7 eilanden zeer uiteenlopend, welke past het best bij jou? 

2. Kaapverdie

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties - 6
De ideale winterzon locatie op slechts 6 uurtjes vliegen en je bent ergens in de Atlantische Oceaan,  voor de kust van Senegal op  een van de tien eilanden. Het hele jaar door rond de 25 Celsius, prachtige stranden en water, tel daar nog de gastvrije bevolking en de relaxte sfeer bij op en je hebt de ideale winterzon bestemming. Het motto van deze eilanden is niet voor niets ‘NO STRESS’. Net als de Canarische eilanden varieren ook de Kaapverdische eilanden sterk van elkaar, Boa Vista en Sal staan bekend om de mooie stranden en palmbomen, terwijl Fogo bekend staat om de zwarte lavazand, donkere rotsen, groene landschappen en bergen. Wil je liever naar de culturele hoofdstad van de eilanden, bezoek dan Mindelo met zijn vele bars en clubs op eiland São Vicente.  Met de constant beat van Cabo Verde muziek en de charmerende creoolse gastvrijheid zul je het moeilijk vinden de Kaap verdische eilanden te verlaten J. 

3. Eilat

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties - 4
Gepropt tussen Jordanie en Egypte, langs de rode zee en gescheiden van de drukke Israelische steden door 200 km woestijn,  wacht Eilat op je, een stad die je makkelijk voor Miami aan zou kunnen zien. Met gemiddelde winter temperaturen rond 21°C is er altijd wat te doen, altijd druk bezocht en in de zomer bereikt Eilat zijn absolute piek. Kan ook niet anders met de adembenemende mooie stranden, heel veel zand EN palmbomen.. De helderblauwe zee is rijk aan koraal en ook ideal om the snorkelen of duiken dus.   De enorme aantrekkingskracht van Eilat wordt alleen maar versterkt door de  combinatie van het klimaat, tropische zee, strand en de woeste omgeving met woestijnen, bergen en ravijnen. Of je nu wilt duiken in het water, cultuur of woestijn, flora en fauna bewonderen of simpelweg lekker eten en genieten, Eilat heeft het allemaal.  Ook voor dagjes uit is de locatie ideal; 3,5 uur rijden vanaf Eilat, vind je Jeruzalem de heilige stad, of bezoek op 2 uurtjes rijafstand de rotsstad Petra in Jordanie, ook de Dode zee is maar 2,5 uurtjes rijden. 

4. Hurghada    

Tot een aantal jaren geleden was Hurghada maar een klein vissersdorpje. Nu is het  een van de meest 

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties - 2
voorstaande resorts langs de Rode zee aan het worden en een internationaal center voor watersporten. Als het in het water of op het water kan, dan kan het hier; windsurf, zeilen, diepzeevissen,zwemmen,snorkelen en duiken. Ook als je niet van watersporten houdt heeft Hurghada veel te bieden met 40 km aan kustlijn.   Een ervaring om nooit te vergeten zijn de unieke onderwater tuinen, een van de mooiste ter wereld, het warme water is ideaal voor de zeldzame vissen en koraal, bewonder dit allemaal op de boot vanaf een glasbodem. Hurghada heeft ook op het gebied van uitgaan, shoppen en accommodatie veel te bieden en staat bekend om de gastvrijheid. 

5. Cancun
  De glitter hotel zone met de bekende witte zandstranden, onervaren party scenes en het beste van het beste visrestaurants. 

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties

Dan heb je de stad zelf, de locale smaken vertegenwoordigd op elk hoekje bij de taco kraam. Cancun is DE caribische bestemming, gezegend met infrastructuur, moderne faciliteiten en de gastvrijheid. Cancun is gebouwd voor toerisme, and komt 3.3 miljoen toeristen tegemoet in hun wensen..jaarlijks..!   De combinatie is waar iedereen voor blijft terugkomen; Caribisch en Mexico, modern en oudheid, actie en relaxt. Cancun is nog steeds koploper in bezienswaardigheden zoals de Maya tempels en culturele schatten, natuur en schoonheid, zoals de vele cenotes (onderwater rivieren) en nachtleven.   Ervaar het zelf en je zult zien dat we niets te weinig gezegd hebben J. 

De Top 5 Winterzon Vakantie Locaties