Andere

Dit zijn de beste backpack-landen voor beginners

Een deal van , 31. mei. 2015 10:00

Het is zo’n once in a lifetime ding, je rugtas inpakken en er gewoon vandoor gaan. 3 weken rondtrekken in een droomland om vervolgens overladen met nieuwe ervaringen weer terug te komen. Je wordt er niet alleen zelf wijzer van, maar je ontmoet ook honderden nieuwe mensen en leert wat pas echt genieten is. Genoeg redenen om eens voor jezelf te proberen! Ga niet meteen het uiterste puntje van Siberië bezoeken, maar begin rustig aan. Deze bacpack-landen zijn geschikt voor de beginners.

Thailand

Niet alleen de makkelijkste bestemming, maar zeker ook een van de mooiste. Hostels boeken is er een eitje, toeristen zijn ze gewend en de bewoners praten redelijk goed Engels door de komst van al deze toeristen. Binnenlandse vluchten heb je voor een prikkie, waardoor het land goed te bereizen is. Nog een pluspunt: de bewoners zijn geweldig lieve mensen. Het land wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd. Mijn tip? Bezoek naast het drukke Bangkok ook het Noorden van Thailand voor een week. Daarnaast kun je ook nog een weekje op een eiland vertoeven.

Dit zijn de beste backpack-landen voor beginners - 4

Maleisië of Vietnam

Naast Thailand zijn ook deze Aziatische landen goed te bereizen voor beginnende backpackers. Ze zijn iets minder toeristisch, maar nog steeds is (gebrekkig) Engels een taal die redelijk veel inwoners spreken. Het is er nét wat duurder dan in Thailand, maar nog steeds zijn de prijzen erg laag. Een hostel boeken kan je gewoon ter plekke doen en omdat Maleisië en Vietnam niet extreem groot zijn, zijn ze makkelijk te bereizen in ongeveer drie weken.

Australië

Ja, het is een héél stuk duurder dan landen in Azië, maar door de Westerse invloeden is het een perfect land voor een eerste backpack ervaring. De inwoners zijn vaak super relaxed en Engels wordt er natuurlijk goed gesproken. Handig voor als je de weg een keer kwijtraakt. Ze zijn gewend aan backpackers, en hostels zijn er dus genoeg te vinden. Omdat Australië wat groter is, moet je wel meer kosten én tijd uitrekenen voor het bereizen van het land. De binnenlandse vluchten zullen echt wel duurder uitvallen dan die in Azië.

Dit zijn de beste backpack-landen voor beginners - 2

Europa

Vind je het eng om meteen al zover van huis te gaan? Kies er dan voor om drie of vier weken door Europa te backpacken. Voor weinig geld heb je een interrail kaart te pakken waarmee je met de trein door heel Europa kunt reizen. Op internet zijn genoeg mooie en leuke routes te vinden en je kan alles op het laatste moment aanpassen. Hostels zijn er in overvloed en je bent binnen no-time weer thuis als het je toch niet helemaal bevalt. Tip: Kroatië is prachtig en moet je zeker niet overslaan op de route!

Costa Rica

Het is algemeen bekend dat Zuid-Amerika en Midden-Amerika iets minder makkelijk zijn om te bereizen als Azië en Europa. Dat ligt vooral aan de grootte van de landen én aan de veiligheid. Wil je toch graag beginnen in één van deze landen? Kies dan zeker voorCosta Rica. Het land is maar 1,4 keer zo groot als Nederland, dus erg klein. Handig! Hostels zijn er ook hier genoeg en de bevolking is zeer gastvrij. Het zal duurder uitvallen dan drie weken Azië, maar daar krijg je ook heel wat voor terug!

Dit zijn de beste backpack-landen voor beginners

Dit zijn de beste backpack-landen voor beginners