Andere

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer

Een deal van , 5. apr. 2015 11:00

Beste Vakantiepiraten,

Het liefst vertrekken we in de zomervakantie naar een exotisch oord met prachtige, witte zandstranden, *****-hotels en een ober die ons iedere minuut van de dag bedient. Zet ons neer op Aruba en we hebben de tijd van ons leven. Helaas kunnen de meeste portemonnees zo’n lekker dure vakantie niet aan. En zeg nou eerlijk, al je spaargeld verliezen aan één weekje vakantie klinkt nou niet echt fantastisch. Voor die mensen hebben wij plan B: Een heerlijke week vakantie én een blije portemonnee. Deze landen in Europa zijn ondanks de drukte in de maanden juni, juli en augustus heerlijk goedkoop én de moeite waard.

Portugal
Zeg maar dag tegen Italië en Spanje, het is tijdens het hoogseizoen allemaal te doen in Portugal! Je zou het misschien niet verwachten, maar dit Zuid-Europese land heeft het niet bepaald breed. Heel vervelend natuurlijk, maar dat betekent voor de vakantiegangers lekker vertoeven voor weinig geld. Lissabon en Porto zijn steden die je zeker moet bezoeken, eveneens de plaatsjes aan de kust. Want je hoeft echt niet helemaal naar Hawaï te gaan om te leren surfen, dat kan ook prima aan de Portugese kust. Gemiddelde prijs overnachting in hostel: €18,96 (Porto) 

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer - 6


Hongarije
Dit land is, zoals de meeste landen in Oost-Europa, ontzettend goedkoop. Jammer genoeg hebben ze een minder fijn imago. We denken vaak dat het armoedige landen zijn waar niks te beleven valt. Wrong! Deze landen zijn stuk voor stuk verborgen parels die het verdienen om ontdekt te worden. Een bezoekje aan Budapest is zeker een must. En wat dacht je van het Balatonmeer? Een bijkomend voordeel is dat de Hongaren net zoveel van lekker eten houden als wij. Staat die Goulash soep al klaar? Gemiddelde prijs overnachting in hostel: €19,53 (Budapest) 

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer - 4

Bulgarije
Het is niet het eerste vakantieland dat in je opkomt als je eens heerlijk die zon wil opzoeken. Toch hoort Bulgarije wel degelijk op het lijstje van de goedkope must-sees in de zomer. Het land ligt in Oost-Europa aan de Zwarte Zee, en dat betekent dat het zeker geschikt is voor een heerlijk weekje aan het strand. En mocht je al niet verkocht zijn vanwege de goede uitgaansmogelijkheden, dan trekken we je wel over de streep met de bezienswaardigheden. Want wie wist dat 9 monumenten een plekje hebben gekregen op de wereld erfgoed lijst van UNESCO?! Gemiddelde prijs overnachting in hostel: €18,62 (Burgas) 

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer - 2


Macedonië
Dit land is in 1991 pas onafhankelijk geworden, en dat betekent dat Macedonië nog steeds in opkomst is. De locals daar zijn maar al te blij met toeristen, en daar worden wij op onze beurt weer heel happy van. Dat in combinatie met de rust die je er vindt omdat het nog niet toeristisch is, maakt het een land waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. De stad Ohrid is zeker een must-see en natuurliefhebbers kunnen er ook goed terecht. Gemiddelde prijs overnachting in hostel: €25,40 (Bitola) 

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer

Voor de prijzen hebben we gebruik gemaakt van de database van Numbeo.com. 

Dit zijn de goedkoopste landen om te bezoeken in de zomer