Andere

Durf jij het aan? Top 5 meest vreemde biertjes ter wereld

Een deal van , 19. jan. 2021 19:00

Ahoy Piraat!

2020 was het jaar om een nieuwe hobby te zoeken. Het was een jaar dat veel mensen hun kookkunsten gingen verbeteren, maar ook een jaar om affiniteit te krijgen met wijnen en speciaalbiertjes. Die lange avonden thuis doet een mens niet altijd even goed, gelukkig zijn er een aantal versnaperingen die menig mens zal bevallen. Echter weten we ook wel een aantal bijzondere biertjes te vermelden die zeker een uitdaging zijn. Daarom onze top 5 van meest gekke biertjes in de wereld!1. Rocky Mountain Oyster Stout - Wynkoop Brewing Company, Verenigde Staten


Het bier biedt, naast gerst, zeven soorten speciale granen en gouden hop, zijn smaak aan zijn geheime ingrediënt: geroosterde stierentestikels. Laten we zeggen dat je ballen moet hebben om dit biertje te proeven.


2. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen - Schlenkerla, Duitsland


Na de Verenigde Staten verhuizen we naar Duitsland: waar anders? Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen dankt zijn tweede plaats in deze ranglijst aan zijn zeer sterke rooksmaak. Er zijn mensen die zweren de smaak van gerookt en gesmolten varkensvlees van binnen te hebben geproefd. Natuurlijk kennen we dit biertje en we vonden dit een vrij bijzonder smaakje. We snappen wel waarom mensen dit denken.


3. Hvalur 2 - Brugghús Steðji, IJsland


We weten niet hoe we het je anders moeten vertellen, maar dit IJslandse bier wordt gebrouwen met gerookte walvistestikels met schapenmest. Wat kun je nog meer zeggen? Nee, dit biertje hebben we niet geproefd, maar we laten jou vrij in je keuze.


4. Shaved Black Truffle Beer – Moody Tongue, Verenigde Staten


Het Shaved Black Truffle Beer is een Amerikaans bier gemaakt met truffels om te nuttigen bij truffelgerechten. Hoe toepasselijk. Als je nieuwsgierig was naar de prijs, tja... een extra eigenschap is dat dit biertje ongeveer €100 kost. Daarvoor kan je een heleboel andere biertjes halen.


5. Chicha - Zuid-Amerika


Om onze lijst van droombieren af te ronden (of misschien wel horrorbiertjes), praten we over Chicha, een inheems Zuid-Amerikaans bier dat al eeuwen wordt gemaakt. Het wordt verkregen door de vers geoogste maïs te kauwen en in een bakje te spugen, zodat de enzymen in het speeksel het fermentatieproces kunnen starten. We zouden zeggen dat dit bier niet corona-proof is.


Durf jij het aan? Top 5 meest vreemde biertjes ter wereld