Andere

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman

Een deal van , 3. feb. 2021 12:00

Ahoy Piraat!

Altijd al eens jouw dure huur willen inruilen voor een ver eiland? Nou we hebben wel wat leuks voor je gevonden! Huur een eiland in China voor maar $535... per jaar! Dat is ongeveer €445 of te wel, €37 per maand. Daar zit je dan, met je maandelijkse huur opgescheept, terwijl je voor dat bedrag tientallen Chinese eilanden kunt huren!

In de noordoostelijke provincie Liaoning hoef je maar voor weinig geld een compleet eiland te huren! Het is ongeveer een hectare groot en biedt genoeg ruimte om helemaal weg van de wereld te zijn. Het mooiste is, er zijn vele honderden eilanden te huur!

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman - 6

Bron: Tripadvisor

Er zijn in totaal 633 eilanden in dit gebied, waarvan 589 onbewoond. Slechts 44 eilanden in de provincie zijn bewoond. Als extraatje kunnen we toevoegen dat je bijzondere buren zult hebben. Sommige eilanden liggen namelijk dichtbij de Noord-Koreaanse grens. Als jullie maar niet bij de rijdende rechter verschijnen!

Volgens het Chinese bureau Xinhua kan de prijs voor het huren van een eiland variëren van $535 tot miljoenen yuan (ongeveer $3,62 miljoen) per hectare per jaar. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hoe het eiland ontwikkelt, wat er op gebouwd gaat worden en waar de verhuurder het voor wil gebruiken. De huurder zou daarom een compleet projectplan moeten indienen, waarbij ze het milieu van het eiland moeten behouden. Pas na een zorgvuldige controle worden huurders goedgekeurd en krijgen ze de "sleutels" van hun nieuwe onbewoonde eiland.

Bron: https://edition.cnn.com/travel/article/liaoning-is...

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman - 4

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman - 2

Bron: Tripadvisor

Sommige eilanden zijn op aardig op weg om een toeristische trekpleister te worden. De meest populaire eilanden zijn het eiland Banchuidao, bekend om zijn kiezelstranden en tuinen, en Dalu, met prachtige stranden om heerlijk uit te waaien. Misschien zijn deze eilanden wel de perfecte plek om even helemaal weg te zijn van de echte wereld!

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman

Bron: Tripadvisor

Bijzonder! Chinees eiland te huur voor slechts €37 per maand met Noord-Korea als buurman