Andere

Goedkoper dan een afhaalpizza: koop een huis voor €1 in een pittoresk dorp op Sicilië

Een deal van , 18. jan. 2021 17:51

Ahoy Piraat!

We hebben het al eens gehad over het kopen dit prachtige eilandje nabij Sicilië met een heftig verleden. Naast alle prachtige vakanties die je naar Sicilië kunt boeken, hebben we ook iets goedkopers gevonden! In één van de prachtigste Italiaanse dorpen op Sicilië is een campagne gelanceerd om huizen te verkopen voor €1! We zien je denken, één euro?!? Op je muil! Maar het is toch echt waar. Zo kan jij jouw eigen IkVertrek-programma beleven!


Het doel is om het krimpen van deze dorpen tegen te gaan, maar het biedt ook de mogelijkheid om het historische centrum op te knappen. Het initiatief "Huizen van één euro in de Borgo di Troina", is gelanceerd door de gemeente en is bedoeld voor de mensen die willen investeren in een project voor het herstel van een dorp in het beschermde gebied van het Nebrodi-park wat op slechts 71 km van Catania gelegen is. Kijk maar even naar de foto's, waarbij de natuurlijk schoon een heerlijke jaloerzie kan opwekken. Zo'n natuur missen we in de Lage Landen!

De burgemeester Venezia legt uit dat "de afgelopen maanden veel verzoeken zijn binnengekomen voor de aankoop van eigendommen in ons historische centrum van over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië, maar ook al uit Nederland en België. Het project is het idee om het dorp verder te ontwikkelen, veel verlaten gebouwen te herstellen en dat het dorp weer zal gaan bruisen''.

Goedkoper dan een afhaalpizza: koop een huis voor €1 in een pittoresk dorp op Sicilië - 2

Deze Italiaanse gemeente zal kopers en verkopers met elkaar in contact brengen door op te treden als tussenpersoon en borgsteller, waarbij ook specifieke dingen zoals belastingvrijstellingen en bijdragen worden goedgekeurd. Je hebt naast de verplichting om €1 te betalen ook nog een paar andere verplichtingen waaraan je moet voldoen, zoals het dragen van de kosten voor de aankoopakte, renovatieproject en een borgstelling. Het renovatieproject moet binnen twee jaar van start gaan.
De aankondiging is al gepubliceerd maar is nog steeds open en voor nu voor meer kopers, dus als je geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen met de gemeente Troina en je krijgt een link waar je de kaarten van de beschikbare eigendommen kunt bekijken inclusief kadastrale gegevens, plattegrond en foto's. Zelfs CNN had het over het initiatief, dat meldt dat de huizen eind januari allemaal online beschikbaar zullen zijn: aanvankelijk ongeveer dertig, maar er kunnen er nog een aantal meer aan worden toegevoegd. Je moeten een voorstel maken en dat verzoek indienen bij de gemeente Troina. Straat: via Conte Ruggero 4, 94018 Troina, of door een e-mail te sturen naar: [email protected] Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Bureau voor Stedelijke Planning en Privébouw, per e-mail te bereiken op [email protected] Tijd om je Holland's leventje op te geven en de Italiaanse droom te beginnen!

ALLE INFORMATIE

Goedkoper dan een afhaalpizza: koop een huis voor €1 in een pittoresk dorp op Sicilië

Goedkoper dan een afhaalpizza: koop een huis voor €1 in een pittoresk dorp op Sicilië