Andere

Laat ze een poepje ruiken: een reis langs de leukste kleinste kamertjes ter wereld

Een deal van , 12. feb. 2021 21:00

Ahoy!

Laat jullie niet kisten door de lockdown, piraten! Al lopen je reisplannen misschien in de soep, wij zijn hier om je wat luchtige inspiratie voor te schotelen. Thuiszitten heeft soms z'n voordelen: een geurloze trip langs de meest bijzondere toiletkamers op onze aardbol!

Frankfurt, 25Hours Hotel

Scheißen! Je vindt de kleinste kamertjes ter wereld niet veel meer rock 'n roll dan in het 25Hours The Goldman Hotel in Frankfurt. Dit hotel is stijlvol én betaalbaar, en de urinoirs zijn geïnspireerd op niets minder dan The Rolling Stones.

Laat ze een poepje ruiken: een reis langs de leukste kleinste kamertjes ter wereld - 4

Tokyo, doorzichtige openbare toiletten

Ben jij dapper genoeg om dit doorzichtige toilet in Tokio uit te proberen? Rustig maar: de ruiten worden doorzichtig zodra je de deur op slot doet. Niet vergeten, dus! De Japanse hoofdstad kent behoorlijke innovaties op het gebied van plees (denk aan brilverwarming, toiletten met afstandsbediening en ingebouwde bidets), maar deze keer hebben ze zichzelf overtroffen. In de supercentrale wijk Shibuya - met het beroemde voetgangerskruispunt - springen unieke openbare toiletten als paddestoelen uit de grond. Deze ruimtes beloven op zichzelf al toeristische attracties te worden.

Laat ze een poepje ruiken: een reis langs de leukste kleinste kamertjes ter wereld - 2

Wellington, Nieuw-Zeeland, Kreefttoiletten

Als je wat kleingeld kwijt moet in Wellington, bezoek dan deze... Ja, wat zijn het? Tentakels? Ogen? Lonely Planet heeft deze toiletten benoemd tot één van de meest unieke ter wereld. Dus mocht je ooit een rondreis maken door het Noordereiland, dan is dit een must!


China, Fontein van Toiletten

Oké, misschien zijn dit dan geen werkende toiletten, maar we wilden jullie deze niet onthouden. Het is namelijk een fontein van toiletten! De poepparty is gebouwd van tienduizend losse toiletten, gootstenen en urinoirs, en is wel honderd meter lang.


Adembenemend zeezicht, Noorwegen

Iedereen kent het doorsnee openbare toilet: het ruikt naar urine, er ligt een wc-rol op de grond en er is absoluut geen privacy. Maar hiervoor wil je expres een liter water naar achter klokken, gewoon zodat een toiletstop absolute noodzaak is. Deze weergaloze badkamer in Noorwegen vind je naast de Ureddplassen aan de Fv17-weg, een van de mooiste autoroutes van het land. Het ligt bovenop een klif, met een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte Noorse Zee. Moet jij ook al nodig?

Laat ze een poepje ruiken: een reis langs de leukste kleinste kamertjes ter wereld

Belize, Toileteiland

Ja, piratenmaat; je leest het goed. Dit paradijselijke toileteiland ligt voor de kust van Belize. Het heeft zijn eigen kleine kamertje en... Niet veel meer dan dat. Dit is de enige keer dat we je adviseren om een voorraad boodschappen in te slaan voordat je het toilet bezoekt, want het is een lange boottocht naar de dichtstbijzijnde supermarkt.


Tuba-urinoirs, Verenigd Koninkrijk

Je hebt wel eens gehoord van zingen onder de douche, dus waarom niet rinkelen in de tuba's? Deze tuba-urinoirs staan in het herentoilet van een pub in het rustige, landelijke dorpje Ticehurst. Niet direct wat je achter het slaperige Sussex zocht!


Toiletglijbaan, Japan

Hoe kan het ook anders: deze toiletexpositie staat in Japan in het Tokyo Science Museum. Hier heb je de mogelijk om van een 5 meter lange toiletglijbaan te glijden. Geen grapje.

Laat ze een poepje ruiken: een reis langs de leukste kleinste kamertjes ter wereld