Andere

Egypte opent een aparte piramide voor het publiek en je mag zelfs de gangen erin doorlopen

Een deal van , 19. jul. 2019 11:00

Ahoy Piraten,

Goed nieuws voor de archelogen onder ons! Of gewoon iedereen die van piramides houdt. Er is namelijk een nieuwe pyramide open voor het publiek en het betreft geen 'standaard' piramide. Je mag ook nog eens door een paar gangen van deze 4600 jaar oude piramide zelf lopen. Spannend!

Egypte opent een aparte piramide voor het publiek en je mag zelfs de gangen erin doorlopen - 4

De piramide van Farao Sneferu is niet een piramide zoals je ze waarschijnlijk van plaatjes kent. De meer bekende piramides (zoals de piramides van Gizeh) zijn met rechte lijnen gebouwd. Dit was echter niet altijd het geval. De Egyptische piramides hadden vroeger meer de vorm van terrassen (zoals je waarschijnlijk van de Maya-tempels kent).

De piramide van Farao Sneferu is een tussenvorm tussen deze twee uitersten en vormt een belangrijke verandering in de bouwstijl van piramides. Deze 'gebogen' piramide is niet met opzet zo gebouwd. De piramide was namelijk bedoeld als een rechte piramide, maar daar werd tijdens de constructie vanaf geweken. De piramide begon namelijk scheuren te vertonen tijdens het bouwen. Daarom werd er van de normale 54-graden hoek afgeweken naar een 43-graden hoek, wat dus bovenstaande piramide opleverde.

Maar nu naar het spannende gedeelte. Sinds afgelopen zaterdag (13 juli) is de piramide geopend voor publiek en je mag zelfs een 79 meter lange tunnel in. Je kunt twee kamers onder de piramide bezoeken. Het is mogelijk dat Farao Sneferu zelfs in deze piramide begraven ligt, maar hier lopen de theorieën over uiteen.

Onderstaande twee foto's geven goed de verschillen in bouwstijlen weer.

Egypte opent een aparte piramide voor het publiek en je mag zelfs de gangen erin doorlopen - 2

Egypte opent een aparte piramide voor het publiek en je mag zelfs de gangen erin doorlopen

Egypte opent een aparte piramide voor het publiek en je mag zelfs de gangen erin doorlopen