Andere

In Zuid-Limburg wordt een Wijnmarathon gehouden. Ren tussen de wijngaarden en drink wijntjes

Een deal van , 2. jan. 2021 18:00

Ahoy Piraat!

Dus okay, wijn en sporten gaan ongelofelijk goed samen. Wie had dat gedacht? Wijn is immers een gezond druivensapje waar iedereen wel blij van wordt! In Limburg gaan ze dit op een geweldige manier samenvoegen. Dit is niet helemaal uniek, want ook in België wordt er in augustus een biermarathon gehouden. Alcohol en sporten gaat dus wel goed samen?

Dit jaar wordt een jaar vol goede voornemens! Dus haal je sportschoenen uit je kast, doe je sportkleding aan en vergeet niet een glas wijn in te schenken voor onderweg. Zo heb je nog 10 maanden om te trainen voor deze unieke wijnmarathon!

In de prachtige heuvels van Zuid-Limburg is een route verzonnen waar zelfs je hard al sneller van gaat lopen. Je rent deels over onverharde wegen, langs prachtige wijngaarden en je gaat zelfs door een aantal wijngaarden lopen! Dit alles vindt plaats op 3 oktober, zodat jij alle tijd hebt om jezelf voor te bereiden op een ren-avontuur vol met wijn!

Er zijn regelmatig tussenstops waarbij je kunt smikkelen van lekkere snacks en de Limburgse wijn! Je moet immers goed blijven hydrateren natuurlijk! Mocht de 42 kilometer net wat te ver uit de bocht zijn, dan kan je ook kiezen voor de halve marathon of de 10 kilometer. Sport je gelijk die extra wijn-calorieën er vanaf. Na de finish zijn ze zeker nog niet klaar met wijnen, want het wijnfeestje gaat gewoon nog even door! Alle informatie over deze wijnmarathon kan je hier vinden. Helaas zijn alle tickets voor nu uitverkocht, maar je kunt nog wel een plaatje bemachtigen op de wachtlijst.

In Zuid-Limburg wordt een Wijnmarathon gehouden. Ren tussen de wijngaarden en drink wijntjes