Andere

Ga naar IJsland met een Piraten Budget!

Een deal van , 27. mrt. 2017 14:03

Met haar spectaculaire landschappen, overvloed aan prachtige natuur en natuurlijk het adembenemende Noorderlicht, staat IJsland zeker op de lijst als een van de meest fantastische landen om te bezoeken. Wij weten als geen ander dat reizen naar IJsland niet goedkoop kan zijn, maar toch zijn wij piraten altijd op zoek om geld te besparen. Daarom zijn hier onze top tips om het meeste uit jouw reis te halen, zonder daar de bank voor te hoeven beroven! Maar als je geen zin hebt om zelf je reis te organiseren naar IJsland, kun je onze nieuwste aanbiedingen hier vinden.

Vluchten

Boek je vluchten zo vroeg mogelijk! Vooral voor drukke periodes, zoals Kerstmis en Nieuwjaar, kunnen de vluchten erg duur zijn. Gebruik onze vluchten-tool en selecteer de optie om drie dagen voor of na de gewenste datum te zoeken, om de beste prijs te vinden.

Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 14

Accommodatie

IJsland biedt een grote diversiteit aan accommodaties die geschikt zijn voor elk type reiziger. Voor de avonturiers onder ons, is De Camping Card wellicht waard om een kijkje op te nemen. Het biedt een kosteneffectieve manier om te kamperen op een van de 41 campings door het hele land.

Hostels worden steeds populairder, omdat ze eenvoudig blijven maar ook een leuk accommodatie voor een goedkope prijs zijn. Een goede plek om je zoektocht te beginnen is Hostelling International. Als je lid wordt, kan je korting krijgen op veel hotels in heel IJsland.

Ben je meer op zoek naar iets bijzonders, waarom huur je dan niet een camper of motorhome? IJsland is geweldig voor de verkenners, dus waarom combineer je accommodatie en vervoer niet tijdens de reis? Je zult ook in staat zijn om nog meer van het eiland te zien!

En ten slotte is er Airbnb. Deze lijst zou zonder Airbnb niet compleet zijn! We hebben het harde werk al voor je gedaan en een wishlist met een aantal van onze favoriete verhuurders op het hele eiland samen gesteld - neem gauw even een kijkje!

Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 12

Vervoer

Reizen door IJsland kan duur zijn, maar ook hier zijn er manieren om geld te besparen. Tijdens de zomermaanden kan je een buspas van Reykjavik Excursions kopen, waarmee je rond het eiland kan reizen voor ongeveer €100. Een andere goedkope optie is carpoolen! Dit kan makkelijk met hulp van bedrijven zoals Samferda.

Als je van plan bent om een auto te huren, raden wij je aan om deze zo vroeg mogelijk te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen. Voor veel van de beroemdste bezienswaardigheden is een 4x4 niet nodig, behalve als je meer van de gebaande paden af wil. Wij raden zeker aan om een uitgebreide autoverzekering te nemen, vooral als je 'off-road' wilt reizen. Je kan makkelijk een auto vinden met behulp van onze slimme autoverhuur-tool.

Om van het vliegveld naar de stad en vice versa te komen, kan je het beste een transfer HolidayTaxis gebruiken, omdat dit een goedkopere optie dan een taxi zal zijn. Je kunt bijvoorbeeld de hulp van Rome2rio gebruikten, bij het uitrekenen van de geschatte afstanden tussen plaatsen!

Bekijk de website Vegagerdin voor huidige weg/weersomstandigheden en download hun mobiele app.

Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 10

Eten en drinken

Ook eten in IJsland kan helaas prijzig zijn, daarom raden we je aan om zoveel mogelijk eten mee in je koffer te nemen. Hierbij moet je wel in gedachten houden dat vlees en zuivel niet zijn toegestaan. Als je rum op aan het raken is, dan kan een bezoek aan de twee goedkoopste supermarkten (Bonus en Netto) je voorzien van alles (rum dus) wat je nodig hebt. Een alternatief is om alcoholische dranken te kopen op de luchthaven, waar je kan profiteren van Duty Free prijzen. Veel bars hebben ook happy hour, waar je kan profiteren van voordelige deals. Daarnaast is kraanwater veilig om te drinken en een van de meest verse in de wereld. Wij raden ook aan om een fles water mee te nemen die je kan hervullen.

Winkelen

Winkelen in IJsland is ook niet het goedkoopst. Het is wel goed om te beseffen dat veel winkels belastingvrij shoppen aanbieden als je een bepaald bedrag besteedt. Je kunt de belasting terug claimen op de luchthaven.

Internet

Een moderne piraat kan natuurlijk niet leven zonder internet! Gelukkig kan je gratis internet in de meeste benzinestations en cafés rond IJsland vinden!

Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 8

Wanneer is de beste tijd

Als je IJsland in de winter bezoekt, sta je waarschijnlijk te trillen van ongeloof! IJsland is een ontzettend populaire bestemming tijdens de winter als gevolg van het beroemde Noorderlicht, wat betekent dat er hogere prijzen zijn tijdens deze maanden. Je moet ook in gedachten houden dat tijdens deze tijd veel wegen kunnen worden gesloten en outdoor-activiteiten beperkt zullen zijn. Ook het reizen tijdens de zomer piek (juni-augustus) kan duur zijn, maar de toegang tot het eiland en outdoor-activiteiten zijn dan een stuk beter. Als een echte piraat is de beste tijd om te reizen tussen de piek maanden door. Wij raden een reis naar IJsland in april of september aan, wanneer het weer niet zo extreem is en de prijzen iets lager zijn.

Wat moet je gezien hebben

Met de adembenemende landschappen en natuurverschijnsels kan je zeker het beste wat IJsland te bieden heeft gratis zien. Vanaf de hoofdweg van IJsland, bekend als de Ring Road, kan je een aantal van de meest interessante plekken van het eiland bezoeken, zoals Skógafoss, het zwarte zandstrand Vík, Vatnajökull-gletsjer en Jökulsárlón.

Als je besluit op een georganiseerde tour te gaan, doe dan je onderzoek zorgvuldig op basis van je voorkeuren, interesses en prijsbeperkingen. Het is belangrijk dat je niet vergeet, dat als je een aantal van de meer onvoorspelbare natuurverschijnselen van IJsland wilt zien, in het bijzonder de vulkaan tours, gletsjer tours en excursies op zee, dat dan een georganiseerde tour altijd een veiligere optie is.

Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 6
Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 4
Ga naar IJsland met een Piraten Budget! - 2
Ga naar IJsland met een Piraten Budget!


Ga naar IJsland met een Piraten Budget!