Andere

Kans van je leven: AirBnB organiseert expeditie naar Antarctica en jij kunt gratis mee!

Een deal van , 30. sep. 2019 16:00

Heb je dit jaar nog een boel vakantiedagen over en ben je avontuurlijk ingesteld? Schrikken temperaturen van rond de -30 graden jou niet af? Meld je aan voor de Antarctic Sabbatical georganiseerd door Airbnb en milieuorganisatie Ocean Conservancy!

Tijdens deze maandlange expeditie in december reis je met onderzoeker Kirstie Jones-Williams af naar de meest afgelegen plek van de wereld om te onderzoeken in welke mate daar microplastics (kleine deeltjes plastic) in de natuur terecht zijn gekomen.

Kans van je leven: AirBnB organiseert expeditie naar Antarctica en jij kunt gratis mee! - 2

Het doel van de onderzoeksreis is om bewustzijn te creëren over de invloed van plasticgebruik op geïsoleerde ecosystemen als Antarctica. De expeditie heeft 5 plekken voor deelnemers met een avontuurlijke instelling en passie voor het milieu. Een wetenschappelijke achtergrond of opleiding is niet vereist.

Kans van je leven: AirBnB organiseert expeditie naar Antarctica en jij kunt gratis mee!

Het wordt echter geen snoepreisje: deelnemers zullen hard moeten werken om bijvoorbeeld sneeuwmonsters te verzamelen en onderzoeken. Voorafgaand krijg je in Chili een uitgebreide training van twee weken om je voor te bereiden op de barre omstandigheden.

Daarna volgt een verblijf van een week in Antarctica, bezoeken aan de Zuidpool en bijzondere locaties als Drake Icefall, Charles Peak Winds coop en Elephant’s Head. Bij terugkomst in Chili zul je in samenwerking met Ocean Conservancy verder onderzoek en verslag doen over je bevindingen.

Is deze avontuurlijke reis je op het lijf geschreven? Lees er meer over op www.airbnb.com/d/sabbatical en meld je voor 8 oktober aan!

Kans van je leven: AirBnB organiseert expeditie naar Antarctica en jij kunt gratis mee!