Andere

Deze Italiaanse regio betaalt je €25.000 om in een spookstad te komen wonen

Een deal van , 23. sep. 2020 18:02

Ahoy Piraten!

Het Italiaanse platteland loopt langzaam maar zeker leeg. Dat geldt zeker voor Molise, een bergachtige streek in het midden van Italië. Sinds 2014 vertrokken daar meer dan 9000 mensen. In het afgelopen jaar werden er precies 0 kinderen geboren en overleden of verhuisden nog eens 2800 mensen.

Om iets aan de leegloop te doen en te voorkomen dat er straks alleen nog spooksteden overblijven, besloot de lokale overheid mensen met geld naar Molise te lokken. Iedereen die er tenminste 3 jaar komt wonen, krijgt maandelijks €700 op zijn bankrekening bijgeschreven. Dat komt neer op ruim €25.000, niet verkeerd!

Aan dat gratis geld hangen wel voorwaarden. Zo moet je naar een dorpje verhuizen met minder dan 2000 inwoners én er een onderneming starten. Donato Toma, de president van Molise, wil namelijk dat mensen investeren in de streek.

Deze Italiaanse regio betaalt je €25.000 om in een spookstad te komen wonen

Je kunt hier van alles openen, van een bakkerij of restaurant tot een kantoorboekhandel. De keuze is aan jou. We vinden het belangrijk dat onze dorpen nieuw leven wordt ingeblazen.” De dorpjes krijgen daarnaast €10.000 voor culturele activiteiten en het verbeteren van de infrastructuur. Mocht je overwegen te gaan verhuizen, dan vind je op het online prikbord van Molise meer informatie (in het Italiaans).

Molise is niet de enige streek die mensen sponsort om er naartoe te verhuizen. Gezinnen die hun huidige woonplaats voor het Noord-Italiaanse dorpje Locana verruilen, krijgen bijvoorbeeld €9000.

Het Siciliaanse dorpje Sambuca hoopt haar inwoneraantal te verhogen door huizen voor het symbolische bedrag van 1 euro te verkopen. Dan moet je wel beloven dat je tenminste €15.000 uitgeeft aan het renoveren van het huis. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar [email protected].

Deze Italiaanse regio betaalt je €25.000 om in een spookstad te komen wonen