Goedkoop op vakantie in de herfstvakantie

Een deal van , 14. sep. 2015 10:00

De herfstvakantie is een heerlijke week waarin je nog even kunt genieten van mooi weer of bijzondere uitzichten. Het is even een broodnodige pauze van school, maar ook van je werk. Bovendien kan het in oktober nog prima weer zijn om een midweek naar zee te gaan of te genieten met het hele gezin in een gezellig vakantiepark met subtropische zwemparadijs. Hoe je de herfstvakantie ook indeelt, wij hebben wat tips om er een topweek van te maken, tegen een voordelige prijs. Want de herfst biedt ook goede prijzen. Zo hou je nog wat over om extra leuke dingen te doen.

Najaar is ook hoogseizoen, maar niet overal
Wanneer je een vakantie najaar gaat boeken, is het goed om eerst even te kijken waar je op vakantie gaat. Het kan zomaar zijn dat onze vakantieperiode in Nederland niet samenvalt met de herfstvakantie in bijvoorbeeld Duitsland of België, waardoor je over de grens goedkoper kunt boeken. Kijk voor de verschillende schoolvakanties eens op Schoolvakanties-Europa.nl om zo de verschillende periodes te kunnen identificeren. Let wel, net als in Nederland kan er ook andere Europese landen sprake zijn van vakantiespreiding. Check vervolgens altijd of de prijs echt voordeliger is, want ook dit kan van accommodatie tot accommodatie verschillen.


Geniet van bijzondere citytrips
Een vakantie najaar is maar een week. Maak daarom van de herfstvakantie een spectaculaire week en bezoek eens een stad in

Goedkoop op vakantie in de herfstvakantie - 7

Nederland of het buitenland. Citytrips zijn heel populair voor deze vakantie, omdat het vaak om een korte trip gaat. Een stedentrip is vaak drie dagen en twee nachten en dat is precies genoeg om mooie steden als Antwerpen, Berlijn, Londen of Kopenhagen te gaan bekijken. Het najaar geeft deze steden een prachtig gezicht, met de bomen die verkleuren en het laaghangende zonlicht dat in de oude straten valt. Bovendien is het in de vakantie najaar veel minder druk in grotere steden, waardoor je alle bezienswaardigheden rustig en aandachtig kunt bezoeken en bekijken. Ga je met je kinderen een stedentrip maken deze vakantie, kies dan eens voor een stad met een pretpark of dierentuin in de buurt. Zo kun je naast een dagje museum ook een dagje van een leuke attractie genieten. Boek je van te voren je tickets, dan ben je in veel gevallen ook goedkoper uit.


Nog even naar de zon

Goedkoop op vakantie in de herfstvakantie - 5

De zomer is voorbij en de winter komt eraan. De vakantie najaar biedt daarom een goede mogelijkheid om nog even te genieten van de zon. Boek dan een korte vakantie naar de zon. Een weekje Curaçao bijvoorbeeld of een trip naar de Canarische eilanden. Wanneer je een bestemming kiest die redelijk dichtbij huis is, hoef je ook niet zo lang te reizen en kun je optimaal van de zon genieten. Voor de herfst kun je verschillende heerlijke zonvakanties tegen voordelige tarieven boeken bij verschillende aanbieders. Naar de zon voor je vakantie najaar is overigens ook voor je gezondheid een goed idee, want zo maak je nog even veel vitamine D aan waarmee je gezond de winter door kunt komen.


Viersterren hotels in eigen land
Wil je er nog even lekker luxe tussenuit in de herfstvakantie? Boek dan een viersterren hotel voor je vakantie najaar in eigen land. Omdat de herfst traditioneel een rustigere periode is voor veel hotels, bieden ze in het najaarsseizoen vaak goedkopere overnachtingen aan om toch het hotel te vullen. En daar kun jij je voordeel mee doen. Veel vergelijkingssites geven je in een oogopslag de mooiste en luxe viersterren hotels waar je voor weinig kunt overnachten tijdens de vakantie. Kijk bijvoorbeeld eens op onze eigen hotel pagina of Trivago.nl voor de beste aanbiedingen.

Combinatie pretpark of dierentuin

Goedkoop op vakantie in de herfstvakantie - 3

Ga je er lekker tussenuit met de kinderen in de herfstvakantie en wil je er iets bijzonders van maken? Boek dan een vakantiehuisje bij een pretpark of dierentuin. Attractieparken zoals Avonturenpark Hellendoorn, Slagharen, Efteling en Duinrell hebben eigen bungalowparken. Het mooie aan deze parken is dat je verblijft in de sfeer van het park, waardoor de pret de hele dag doorgaat. Bovendien is de entree inbegrepen bij het verblijf in het bungalowpark. Dat geldt overigens ook voor het vakantiepark bij Safaripark Beekse Bergen. Voor de herfst kun je vaak leuke last minutes boeken voor een zeer voordelige prijs.

Zo geniet je nog het meest van de herfst. Fijne vakantie! Op zoek naar een hotel en vlucht combinatie in de herfstvakantie?