Andere

Gratis Interrailen? Meld je aan en maak kans!

Een deal van , 28. mei. 2018 21:30

Ben jij geboren in 2000 en klaar om Europa te verkennen? Lees dan verder! Dankzij het #DiscoverEU-project zal de Europese Unie 15.000 gratis Interrail-passen vergeven voor achttienjarigen. Het initiatief was bedoeld om jonge mensen aan te moedigen hun Europese identiteit te omarmen door ons fantastische continent en haar vele culturen te ontdekken. Honderdduizenden jonge Europeanen zullen in staat zijn om hun droom door Europa te reizen te realiseren en dit ook nog eens gratis! Het gratis ticket is nog maar het begin: regio's en steden worden aangemoedigd om jonge reizigers te verwelkomen door taalkundige, sociale en culturele leeractiviteiten aan te bieden, maar ook om hen te helpen bij het vinden van accommodatie.

Een unieke kans voor onze jonge piraten, maar wat is de Interrail? Het is een pas waarmee jongeren per trein door 30 Europese landen kunnen reizen zonder kaartjes te kopen. Het is één van de meest geliefde en succesvolle Europese programma's, mede dankzij de lage prijs van €43 voor de One Country Pass tot €177 voor een Global Pass.

Wat zeg je, wil je vertrekken op dit gratis avontuur? Lees hieronder hoe je je kunt aanmelden.

Aanmelding:
De online aanmelding is geopend van 12 tot 26 juni 2018. De selectie start op 27 juni en de winnaars worden begin juli bekendgemaakt.

Voorwaarden voor de deelname:
Deelnemers moeten vóór 1 juli 2018 18 jaar zijn. Daarnaast moet je een inwoner zijn van één van de 28 EU-lidstaten en alleen reizen of in een groep van maximaal 5 personen.

De reis:
De reis zal starten vanuit één van de 28 EU-landen. De pas is geldig voor maximaal 30 dagen van juli tot september 2018 en tot maximaal 4 grensoverschrijdende bestemmingen.

Vereisten:
Als kandidaat moet je je motivatie laten zien om minstens één Europese culturele erfgoedsite te bezoeken, door vragen te beantwoorden over cultureel erfgoed van de EU, parlementsverkiezingen en jeugdbeleid. Ook moet je geïnteresseerd zijn DiscoverEU-ambassadeurs te worden en je reiservaringen op sociale media te delen. Daarbij je foto's ter beschikking te stellen voor een fototentoonstelling die gewijd is aan het initiatief dat in het Europees Parlement wordt gehouden.

Zie de officiële website #DiscoverEU voor meer informatie. Fijne reis piraten!

Gratis Interrailen? Meld je aan en maak kans!  - 2

Gratis Interrailen? Meld je aan en maak kans!

Gratis Interrailen? Meld je aan en maak kans!