Andere

Het is Internationale Museumdag: 10 van de raarste musea op aarde

Een deal van , 18. mei. 2017 16:04

Ahoy Piraten,

Vandaag is het Internationale Museumdag en daar weten wij Nederlanders en Belgen wel iets van! Ons artistieke erfgoed en onze musea zijn wereldwijd bekend en er komen dan ook jaarlijks zo'n 30 miljoen bezoekers, waarvan zo'n 27% uit het buitenland (2015). We zouden natuurlijk vandaag een lijst kunnen maken met de meest schittermagische musea, maar dat zou natuurlijk een beetje normaaltjes zijn voor ons piraten. Daarom hebben wij een lijst gecreëerd met 10 van de raarste musea op deze aardbodem.

1. CORPUS, Leiden

We beginnen met een museum dicht bij huis. Met de meeste musea per vierkante meter in Europa, konden we wel een hele lijst maken met rare musea in Nederland. Maar we hebben besloten er maar één uit te kiezen: CORPUS. In dit museum kan je letterlijk een reis door de mens maken van top tot teen.

A post shared by Charlotte Rose (@cha_rrose) on


2. IJslands Fallusmuseum, Reykjavík

Dit unieke museum herbergt meer dan 200 soorten penissen van 93 verschillende dieren, maar wees niet geschokt, de intentie van de collectie is puur wetenschappelijk! Het is dus wel degelijk iets anders als het sex museum in Amsterdam, maar toch wel een beetje raar...

A post shared by C.J. (@cjdeangelus) on


3. Haar Museum, Cappadocia

Een andere interessante collectie vind je in het Haar Museum in Avanos. Het museum bestaat al 30 jaar, ooit ontstaan toen een meisje haar haarlok gaf uit verdriet omdat ze Avanos moest verlaten. Sindsdien kunnen vrouwen die deze plek bezoeken hun haarlokken doneren aan het museum, dat nu meer dan 16.000 haarlokken telt. Als je van plan bent hetzelfde te doen, moet je een schaar, stukje papier, pen en plakband meenemen, zodat je je haar terug kan vinden.


4. Halsband Museum, Leeds

Leeds Castle is de thuisbasis van het enige museum ter wereld dat historische halsbanden voor honden verzameld. Een speciale collectie gewijd aan al onze harige vrienden... Het meest rare aan dit museum is alleen dat honden er niet in kunnen!

5. Ramen Museum, Japan

Ben jij ook zo een liefhebber van de beroemde Japanse ramen soep? Waarom vier je dit dan niet met een bezoekje aan het museum dat dit gerecht viert? Je zult je er niet vervelen, want het Momofuku Ando Instant Ramen Museum is een mix tussen een museum, winkel, restaurant en zelfs een speeltuin.

A post shared by Connie Chui (@princessconcon) on


A post shared by シージェイ (@cjqsamson) on


6. Sulabh Internationaal Toilet Museum, New Delhi

We gaan naar India voor hoog bezoek ... toiletten! De enorme collectie omvat kabinetten van verschillende tijden en plaatsen in de wereld, van de meest elegante tot de meest moderne. Het museum werd opgericht door de voorzitter van een niet-gouvernementele organisatie die zich bezighoudt met gezondheid en hygiëne in het onderwijs.

A post shared by Viki (@joowifi) on


7. Riool, Parijs

Je dacht dat je een bezoek aan Parijs bracht voor het Louvre en het Musée d'Orsay? Je kunt ook ontsnappen aan de hordes toeristen in het Franse riool! Uniek is het hier zeker, want we gaan van het toilet naar het riool!

8. Museum van UFO's, Roswell

Deze collectie is gewijd aan buitenaardse levensvormen en de mysterieuze crash van 1947 in Roswell. Een must-see voor liefhebbers van het bovennatuurlijke!


9. Museum of Bad Art, Massachusetts

Sommige kunst is zo slecht dat dit museum vindt dat het wel tentoongesteld moet worden. Deze foto herinnert ons aan iets in ...


10. Peper en Zout shaker Museum, Gatlinburg Tennessee

We eindigen onze reis met het museum waar iedereen stiekem wel naar toe wilt, namelijk het Peper en Zout museum! Het museum heeft meer dan 20.000 setjes van over de hele wereld. Eigenlijk zijn peper en zout simpele dingen die we dagelijks gebruiken, dus is het heel logisch daar een museum van te maken, toch??

A post shared by Greta Wilsterman (@gretapots) onMis nooit meer een vakantie aanbieding

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg de beste deals recht in je inbox. Blijf als eerste op de hoogte van error fares en onze meest spectaculaire deals door je in te schrijven voor onze WhatsApp notificaties. Download en installeer onze app op jouw telefoon of tablet en ontvang direct notificaties van deals die je interesseren. Stel je eigen reisalarm in!

Het is Internationale Museumdag: 10 van de raarste musea op aarde - 2

Het is Internationale Museumdag: 10 van de raarste musea op aarde


Het is Internationale Museumdag: 10 van de raarste musea op aarde