Andere

In deze steden kun je een gratis kayak huren in ruil voor het verzamelen van afval

Een deal van , 21. jul. 2019 11:00

Ahoy Piraten,

Je kent het wel: je staat op een prachtig plekje aan het water en denkt "Wat jammer van al die rommel in het water". Het gebeurt vaker dan je denkt en is een veel voorkomend probleem op de mooiste locaties. Een Deense NGO wil hier echter wat aan doen. En jij kan erbij helpen!

De NGO GreenKayak is een milieu-initiatief gericht op het verminderen van de hoeveelheid afval in de wateren. Het idee is: veel handen maken licht werk. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat er minder milieuvervuiling optreedt. En dat is natuurlijk niet alleen maar goed voor het milieu, je Instagram-fotos zien er ook nog eens mooier uit!

In deze steden kun je een gratis kayak huren in ruil voor het verzamelen van afval - 2

Wat houdt het idee van GreenKayak precies in? Ze willen gratis groene kayaks aanbieden aan toeristen en/of locals in ruil voor het verzamelen van het afval dat op de oppervlakte van rivieren drijft. Ze willen ook graag dat je je mening en ervaring deelt op de social media, om zodoende nog meer mensen aan te sporen om hetzelfde te doen. Meer handen betekent minder afval.

In deze steden kun je een gratis kayak huren in ruil voor het verzamelen van afval

Met een kayak ben je uiterst flexibel en kun je op plekken komen die normaal geen boot kan bereiken. De reddingsvesten en de benodigde uitrusting voor afvalinzameling wort ook door GreenKayak geleverd.
In de afgelopen twee jaar was GreenKayak al actief in Kopenhagen en Aarhus. Meer dan duizend vrijwilligers hebben bijgedragen en ze hebben meer dan 10 ton afval verzameld.

Wil je ook iets voor het milieu betekenen? GreenKayak is op dit moment actief in Denemarken (Kopenhagen, Aarhus, Odense en Aalborg), Noorwegen (Bergen), Ierland (Dublin) en Duitsland (Berlijn en Hamburg).


In deze steden kun je een gratis kayak huren in ruil voor het verzamelen van afval