Andere

Thomas Cook of Neckermann vakantie geboekt? Dit kun je doen (info & noodnummers)

Een deal van , 24. sep. 2019 9:50

Ahoy Piraten,

Thomas Cook is failliet en dat heeft gevolgen voor wie een reis met de Nederlandse tak van de touroperator of dochterbedrijf Neckermann heeft geboekt. Gisteren werden al de vakanties geannuleerd voor circa 1000 Nederlanders die vandaag zouden vertrekken. Thomas Cook kan de reizen niet uitvoeren en ook niet garanderen dat reizigers gebruik kunnen maken van de accommodatie die ze hebben geboekt.

Of de reizen die woensdag vertrekken doorgaan, is onduidelijk. Wat er op dit moment over de situatie bekend is, kun je hieronder lezen. Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer informatie beschikbaar is.

Thomas Cook of Neckermann vakantie geboekt? Dit kun je doen (info & noodnummers)

Claim je reissom

Heb je een pakketreis bij Thomas Cook of Neckermann geboekt, dan ben je hoe dan ook via de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) beschermd. Je kunt een claim indienen om je vooruitbetaalde reissom terug te krijgen. Meer informatie hierover vind je op de website van de SGR.

Heb je een Neckermann-reis geboekt via de site van Neckermann - zonder tussenkomst van een reisbureau - dan gaat je reis waarschijnlijk door. Neckermann werkt namelijk samen met Expedia. Om na te gaan wat de status van je reis is, kun je met Expedia contact opnemen: [email protected] / +31 20 200 84 59.

Noodnummer Thomas Cook

Ben je op vakantie of zou je binnenkort vertrekken, dan is er een noodnummer van Thomas Cook dat je kunt bereiken in geval van problemen: 070 30 711 11. De SGR werkt samen met TUI om reizigers oplossingen te bieden.

Belgische reizigers in nood kunnen contact opnemen met het nummer +32 2 501 40 00 van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Zowel Thomas Cook als Neckermann hebben een pagina met veelgestelde vragen, die je respectievelijk hier en hier vindt. Houd ook de nieuwspagina van de SGR in de gaten voor up-to-date informatie.

Persbericht

Op de website van Thomas Cook valt het volgende te lezen over de situatie:

"Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.

Wij hebben daarom zojuist bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Dit betekent dat uw reis niet doorgaat. Alle vertrekken gepland op 24 september komen te vervallen. Voor verdere instructies verwijzen wij u naar www.sgr.nl. Reizigers die vertrekken vanaf 25 september vinden binnenkort meer informatie op de website van www.neckermann.nl en www.sgr.nl."

Thomas Cook of Neckermann vakantie geboekt? Dit kun je doen (info & noodnummers)