Andere

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!

Een deal van , 19. jun. 2017 19:08

Juni is een geweldige maand! De zon schijnt eindelijk weer, de dagen zijn heerlijk lang en het is natuurlijk de maand van LGTB Pride! En dat betekent vrolijkheid, gelijkheid en heerlijk feesten. Het is nu halverwege juni en wij vonden dit het ideale moment om de top Prides ter wereld op een rijtje te zetten!

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!  - 6

Madrid Orgullo
Waar en wanneer: Madrid, Spanje - 23 juni t/m 2 juli

Spanje viert in 2017 haar jubileum van de 40ste Pride en is dit jaar trots om de WorldPride te morgen organiseren. Het jaarlijkse Madrid Orgullo vind plaats in de buurt 'Chueca' en is een van de grootste LGTBIQ Pride parade ter wereld. VIVA LA VIDA!

Amsterdam Gay Pride
Waar en wanneer: Amsterdam, Nederland - 29 juli t/m 6 augustus

Wat is beter dan een fantastische parade? Een parade op het water! En aangezien wij Nederlanders zoveel van water houden met onze miljoenen kanalen, is het geen wonder dat ook Amsterdam Gay Pride een groot waterfestijn is. O en wat je ook zeker niet kan missen is de beroemde Pride Drag Queen Olympics!

A post shared by ⛥Roy⛤ (@footloose8423) on

San Francisco Pride
Waar en wanneer: San Francisco, VS - 24 en 25 juni

De San Francisco Pride is de grootste Pride van de Verenigde Staten en heet dan ook jaarlijks meer dan 200 verschillende exposanten welkom en meer dan 20 verschillende podia met een gevarieerd programma.

Parada do Orgulho Gay LGBT de Sao Paulo
Waar en wanneer: Sao Paulo, Brazilië - 18 juni

De Sao Paulo Gay Pride Parade is de grootste Pride ter wereld en verwacht wel 2 miljoen festivalgangers. En als er een land is dat wel weet hoe je een festival moet vieren, dan is het wel Brazilië, verwacht dus veel muziek en schuddende billen!

Pride in London
Waar en wanneer: Londen, GB - 24 juni t/m 9 juli

Bij de Pride in London heeft de Britse hoofdstad een heleboel meer Queens dan Elisabeth II. Gedurende de hierboven genoemde 2 weken zijn er volop evenementen, met de finale op 8 en 9 juli met een gigantische parade en gratis optredens in Trafalgar Square.

Christopher Street Day
Waar en wanneer: Berlijn, Duitsland - 22 juli

De Berlin Pride, ook wel Christopher Street Day bestaat uit twee delen: de Parade en de Finale. De Parade start in de bekende winkelstraat Kurfürstendamm en eindigt bij de Brandenburger Tor. Hier wordt tijdens de Finale een grote show gegeven met onder andere bekende DJs.

NYC Pride
Waar en wanneer: New York, VS - 17 t/m 25 juni

De NYC Pride in momenteel in volle gang, waarbij dit jaar het hoogtepunt Pride Island is geïntroduceerd. Hier kun je genieten van een gigantische keuze aan muziek - van legendarische soul zangers tot indie pop bands, er is voor ieder wat wils.

A post shared by NYC Pride (@nycpride) on

Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras
Waar en wanneer: Sydney, Australië - 3 maart 2018

De Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras is helaas al geweest, maar 2018 mag je deze Pride echt niet missen aangezien het haar 40ste verjaardag zal vieren. Deze Pride heeft een perfecte mix tussen stad en strand waar je onder andere geweldige drag races kunt aanschouwen bij Bondi Beach.

Tel Aviv Pride
Waar en wanneer: Tel Aviv, Israel - 4 tm 7 juni

Ook de Tel Aviv Pride is helaas al afgelopen (maar mocht toch echt niet in deze lijst ontbreken). Deze Pride organiseert niet alleen een parade, maar heeft ook een gigantische Beach Party!

Pride Toronto
Waar en wanneer: Toronto, Canada - 1 t/m 25 juni

De Pride Toronto is gedurende de hele maand juni met daarbij het Festival weekend en Parade in het laatste weekend 23 - 25 juni. Daarnaast zijn zeker ook de Trans March en de #Resist Dyke March hoogtepunten van deze Pride.

A post shared by Pride Toronto (@pridetoronto) on

LOVE = LOVE

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!  - 4Mis nooit meer een vakantie aanbieding

Download en installeer onze app op jouw telefoon of tablet en ontvang direct notificaties van deals die je interesseren. Stel je eigen reisalarm in!

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!  - 2

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!

Juni is de maand van LGTB Pride: vier dit met de beste Prides ter wereld!