Andere

KLM en TU Delft werken aan een nieuw soort vliegtuig

Een deal van , 16. jun. 2019 12:00

Ahoy Piraten,

Het vliegen 2.0 staat op je te wachten. Een nieuw soort vliegtuig die totaal niet lijkt op wat je gewend. En dat allemaal ontwikkeld door onze eigen KLM en TU Delft! Het vliegtuig krijgt een speciaal soort V-vorm waarbij de passagiers in de vleugels zitten.

KLM en TU Delft werken aan een nieuw soort vliegtuig - 2

Bron foto: Lonely Planet

Onderzoekers van de TU Delft doen op dit moment onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw soort vliegtuig. De missie is om de CO2 uitstoot te verminderen. De vorm van het vliegtuig (V-vorm) is ongetwijfeld gebaseerd op de manier waarop vogels vliegen. In termen van grootte komt het nieuwe vliegtuig het meest overeen met een Airbus A350. Het past in dezelfde hangar en dit betekent ook dat de gates van het vliegveld en de rijbanen niet aangepast hoeven te worden. Ook hetzelfde aantal passagiers past in het nieuwe vliegtuig - 314. Volgens de berekeningen wordt er 20% minder brandstof verbruikt in vergelijking met de gewone vliegtuigen.

Het ontwerp van het vliegtuig is vernoemd naar de Gibson Flying-V elektrische gitaar die gebruikt werd door muziekanten zoals Jimi Hendrix en Keith Richards. De passagierscabine, het laadruim en de brandstoftanks zitten in de vleugels, waardoor een V-vorm ontstaat.

KLM en TU Delft werken aan een nieuw soort vliegtuig

Bron foto: TU Delft

Ben je benieuwd naar hoe dit vliegtuig eruit komt te zien? Komende oktober kun je al op Schiphol de eerste modellen te werk zien tijdens de KLM Experience Days.

Het ligt niet binnen de verwachting dat we binnen 20 jaar dit vliegtuig voor commerciële doeleinden kunnen gebruiken, maar het ziet er wel veelbelovend uit!

KLM en TU Delft werken aan een nieuw soort vliegtuig