Andere

Krijg €500 per maand betaald om op een idyllisch Grieks eiland te wonen

Een deal van , 3. jul. 2019 17:00

Ahoy Piraten,

Veel van jullie dromen vaak over hoe het leven op een eiland is. Een lekker Mediterraans zonnetje op je hoofd terwijl je praktisch vanuit elke hoek uitzicht hebt op een helderblauwe zee. Klinkt goed!

Een veelvoorkomend probleem zijn echter de financiën. Het is natuurlijk niet goedkoop om naar een eiland te verhuizen. Maar......... daar dacht het Griekse eiland Antikythera anders over. Zij zijn namelijk bereid om jullie te betalen om naar het eiland te verhuizen. Je kunt er €500 per maand krijgen, gedurende je eerste drie jaar daar, om er te wonen.

Krijg €500 per maand betaald om op een idyllisch Grieks eiland te wonen - 4

Het idyllische Antikythera kamt namelijk met een burgertekort. Het eiland telt om dit moment slechts 20 mensen en men is bang dat het op den duur onbewoond wordt. "Tijd om mensen erheen te lokken" dacht de Griekse Orthodoxe kerk. Ze zijn bereid om families te betalen om zichzelf er te huisvesten.

Net als in heel Griekenland heeft het eiland behoefte aan jongere families om de gemeenschap en de economie weer in balans te brengen. Het is de bedoeling dat de lokale bewoners lokale bedrijven opzetten waardoor het eiland weer helemaal tot bloei komt. En laten we eerlijk zijn: met haar prachtige natuur, geweldige kustlijn en de heerlijke Griekse zon en zee is het prima vertoeven daar.

Krijg €500 per maand betaald om op een idyllisch Grieks eiland te wonen - 2

Om het lekkere bedrag van €500 per maand te verdienen moet je jezelf wel nog een weg naar het eiland vinden. Er is geen vliegveld op het eiland en de ferry heeft maar twee bestemmingen. Je komt er vanuit Kreta en vanuit Kithira, maar verwacht niet dat de ferry meerdere keren per dag vaart.

Op dit moment zijn er vier families die naar het eiland verhuizen. In de toekomst worden er wellicht meerdere families toegelaten, maar er wordt een wachttijd verwacht van ongeveer 5 jaar. Ben er dus snel bij!

Krijg €500 per maand betaald om op een idyllisch Grieks eiland te wonen

Krijg €500 per maand betaald om op een idyllisch Grieks eiland te wonen