Andere

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist!

Een deal van , 13. okt. 2020 20:02

Ahoy Piraat!

Pssstt! Voordat we dit prachtige verhaal van Machu Picchu voorleggen willen we je even vragen om je hulp. Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2020. Heb je een paar seconden om ons te helpen? Onze dank is groot (vergeet niet te bevestigen via de mail, anders telt de stem niet). Je kunt nog t/m vrijdag stemmen!

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist! - 10

STEM OP ONS

Het verhaal dat we jullie vandaag vertellen is werkelijk bijzonder te noemen: een Japanse toerist slaagde erin Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen en de meest bezochte attractie in Peru, helemaal alleen te bezoeken. Dan heb je toch wel het heel goed getroffen!

Machu Picchu is in feite gesloten sinds maart van dit jaar, maar is uitzonderlijk slechts voor één dag heropend, juist om deze toerist toe te staan de zeer beroemde archeologische vindplaats te bezoeken.

Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Jesse Takayama, een 26-jarige Japanse boksleraar, vertrok in maart naar Peru met de bedoeling om de Inca-site te bezoeken, gelegen op 2400 meter hoogte en een UNESCO-werelderfgoed.

Zijn idee was om slechts een paar dagen in Peru door te brengen, uitsluitend om deze wereldberoemde bestemming te bezoeken. Nadat hij zijn bezoek had geboekt, ging Jesse naar Aguas Calientes, het dorp dat het dichtst bij de site lag, en was nu nog een stap verwijderd van het realiseren van zijn droom.

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist! - 8

Maar toen begon de lockdown ook in Peru en dit resulteerde ook in de sluiting van Machu Picchu. Jesse, die maar drie dagen in Aguas Calientes zou doorbrengen, was uiteindelijk zeven maanden in het stadje gestrand vanwege vervoersbeperkingen en annuleringen van vluchten. Daarnaast ook een beetje koppigheid om te proberen Machu Picchu te bezoeken waar hij slechts 9 kilometer verwijderd van was.

De situatie in Peru met betrekking tot het coronavirus is momenteel een van de ergste in Latijns-Amerika, omdat het ondanks de vroege lockdown meer dan 33.000 doden als gevolg van COVID-19 heeft te betreuren, met het hoogste sterftecijfer per hoofd van de bevolking in de wereld. Internationale vluchten zijn pas de afgelopen paar weken hervat, en voorlopig alleen van en naar andere Zuid-Amerikaanse landen. Hierdoor was het gelukkig weer mogelijk om naar huis te keren.

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist! - 6

Maar niet zonder een laatste poging om zijn zeer lange verblijf te bekronen: hij diende een speciaal verzoek in, dat tot zijn grote verbazing ook werd geaccepteerd! Dankzij een mobilisatie door de burgemeester van Aguas Calientes, kon hij afgelopen zaterdag eindelijk Machu Picchu in het echt bezichtigen!

Zijn enthousiaste reactie op zijn social media was: "Heel erg bedankt! Ik ben de eerste die Machu Picchu bezoekt sinds de sluiting!"

De minister van Cultuur van Peru vertelde het verhaal tijdens een persconferentie en kondigde aan dat de opening van Machu Picchu voor alle toeristen, al gepland voor juli en vervolgens uitgesteld, zal plaatsvinden in november. De capaciteit wordt met 30% is verminderd in vergelijking met voorheen en nu mogen dagelijks 675 mensen het bezoeken.

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist! - 4

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist! - 2

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist!

Machu Picchu opent haar deuren na zeven maanden gesloten te zijn voor één enkele toerist!