Andere

Malta is een trekpleister armer: wereldberoemde Azure Window is ingestort

Een deal van , 8. mrt. 2017 16:08

Ahoy Piraten!

Een trieste dag vandaag voor ons reisliefhebbers. Onoverkomelijk maar toch onverwacht is een van Malta's bekendste trekpleisters van ons heengegaan: de Azure Window. Dit prachtige natuurlijke verschijnsel is vanochtend door de slechte weersomstandigheden ingestort.

Grote kans dat je deze bekende boog kent van de vele foto's, want prachtig was het zeker. Game of Thrones fans van het eerste uur kunnen de boog ook herkennen van hun favoriete serie, want al in de eerste aflevering van het eerste seizoen besloten de makers dat Malta en daarmee ook de Azure Window de perfecte plek was voor de introductie van hun successerie. Ook wij maakte graag gebruik van dit prachtige plaatje als hoofdfoto (hier bijvoorbeeld en hier) want deze statige bezienswaardigheid in de Middellandse zee zorgde voor fantastische foto's.

Pas in 2013 kwam men er achter hoe slecht het eigenlijk gesteld was met de Azure Window, en sindsdien zijn er ook verschillende pogingen gedaan om de boog te beschermen tegen elke vorm van extra beschadiging. Lopen over de boog was al enkele tijd verboden en sinds kort stond daar een boete op van maar liefst €1500. Kenners gaven de boog nog enkele decenia, maar jammer genoeg bleek de Azure Window niet opgewassen tegen de storm van vanochtend.

Hoe mooi het er ooit was, er is sinds vanochtend niets meer van te zien. Wij hopen dat jij een van de lucky few bent die de Azure Window met eigen ogen hebt mogen zien! Alle anderen onder ons zullen het helaas met de plaatjes moeten doen.

Malta is een trekpleister armer: wereldberoemde Azure Window is ingestort - 2

Malta is een trekpleister armer: wereldberoemde Azure Window is ingestort

Foto: Marlon George Grech

Malta is een trekpleister armer: wereldberoemde Azure Window is ingestort