Andere

Met deze tips pak jij je handbagage zo licht mogelijk in

Een deal van , 8. sep. 2020 17:00

Beste Vakantiepiraten,

Voor een spotgoedkope prijs heb je eindelijk vliegtickets naar je favoriete bestemming bemachtigd. Tijd voor een heerlijke week ontdekken en genieten! Jammer genoeg zit er bij die goedkope tickets waarschijnlijk geen ruimbagage inbegrepen. Een koffer bijboeken? Dat kost je behoorlijk veel geld. Maar een week vakantie met alleen maar handbagage, kan dat wel? Yes, we can! Met deze tips pak jij je koffer zo licht als een veertje in. Scheelt weer kosten.

Alles in mini-formaat
Mini shampoo, mini conditioner, mini haarborstel, mini zonnebrand, ga zo maar door. Hele flessen douchegel heb je voor een weekje niet nodig, en ze wegen nogal snel veel. Zonde, want aan een klein formaat heb je in de meeste gevallen genoeg. Alles bij elkaar scheelt het weer een halve kilo!

Pak alleen het hoognodige in
Dat je je ondergoed nodig hebt op reis begrijpen we. Maar om nou hele doosjes paracetamol en andere dingen in te pakken die je misschien niet eens nodig zal hebben? Niet doen! Mocht je ooit hoofdpijn krijgen op je vakantiebestemming, dan kun je die daar ook prima in een apotheek kopen. Dat geldt ook voor heel veel andere producten. Bedenk dus goed voor je alles in je koffer doet of je het echt persé nodig hebt. En ja, die onderbroeken dus echt wel.

E-books zijn de uitkomst
Wie op vakantie gaat, die leest veel. Geloof me maar dat je het liefst 3 boeken mee wil nemen. Al snel komt er op de teller van de weegschaal weer een kilo bij, terwijl je ze misschien niet eens allemaal uitleest. Handiger is om een e-reader aan te schaffen of te lenen van iemand. Zo kun je zoveel boeken meenemen als je zelf wil en komt er geen grammetje bij. Enne, ook wel eens gedacht aan een digitale reisgids? Handig!

Oprollen die handel
Oké, het scheelt niet in gewicht. Maar wel in ruimte. En dat is net zo belangrijk als je kijkt naar het maximale formaat van je handbagage. In plaats van je kleding opgevouwen in de koffer te leggen, kun je ze veel beter oprollen. Klinkt een beetje vreemd, maar buiten het feit dat je op deze manier veel meer ruimte overhoudt, komen er ook minder kreukels in de kleren. Zo kan dat ene shirtje er ook nog wel bij.

Pakjes en zakjes
Je hebt het niet altijd in de gaten, maar soms wegen al die pakjes en zakjes in je koffer ook behoorlijk veel. Zorg er dus voor dat je toiletartikelen niet in een grote of zware toilettas doet, maar kies voor stevige boterham- of diepvrieszakjes. Wegen een stuk minder en zijn bijna net zo fijn.

Lichtgewicht
Je hebt niets aan het licht inpakken van je koffer als het materiaal van je bagage zelf veel te zwaar is. Kies daarom voor een koffer die zo licht mogelijk is, kan behoorlijk wat schelen!

Jij bent helemaal klaar om te vliegen!

Met deze tips pak jij je handbagage zo licht mogelijk in