Andere

Met deze tips vlieg jij het goedkoopst naar je droombestemming

Een deal van , 12. apr. 2015 10:00

Beste Vakantiepiraten,

We houden van vliegen. Niet alleen ben je binnen no-time op je eindbestemming, ook is het vliegen zelf een hele ervaring op zich. Jammer genoeg is het niet altijd de goedkoopste manier van reizen. De prijzen stijgen al gauw de pan uit, en dat zorgt ervoor dat we nog maar even wachten met het bezoeken van die droombestemming. Toch zijn er manieren om je ticket zo goedkoop mogelijk maken, en dat is wat we willen! Kun je toch nog dat prachtige verre land bezoeken.

Wees een vroege vogel
Ja, daar is ‘ie weer. Het klinkt o zo cliché, maar vroeg boeken loont. Hoe langer je wacht, hoe duurder de tickets worden. Wat verstaan we onder vroeg boeken? Het liefst zo vroeg mogelijk natuurlijk, maar we weten hoe fijn het is om dingen voor ons uit te schuiven. Het hangt een beetje van het land af, maar zorg ervoor dat je maximaal 3 maanden van tevoren je ticket koopt.

Think out of the box
Van Amsterdam naar Bangkok, daar moet je veel voor betalen. Van Amsterdam naar Bangkok via Abu Dhabi? Daar daalt de prijs al een flink stuk. Het is misschien niet altijd fijn, maar door een minder logische route te kiezen naar je eindbestemming kun je al gauw een stuk minder geld kwijt zijn! Zorg er wel voor dat de overstaptijd niet te lang is. Het is nou ook niet alles om langer dan 8 uur op een vliegveld te zitten.

Weet wanneer je boekt
We denken er niet altijd over na, maar eigenlijk is het best logisch dat vliegtickets in het weekend duurder zijn dan doordeweeks. Vliegmaatschappijen gaan er waarschijnlijk van uit dat we veel vrije tijd hebben in het weekend, waardoor we ook sneller een vakantie zullen boeken dan wanneer we druk aan het werk zijn tijdens de doordeweekse dagen. Volgens Radar schijnt het ook goedkoper te zijn om in de ochtend of de avond te boeken. 

Boek bij de vliegmaatschappij zelf
Boeking sites zijn fijn, dat weten we. Maar meestal is het goedkoper om te boeken bij de maatschappij zelf. Hierdoor kun je een hoop kosten vermijden. Scheelt weer!

Vlieg vroeg of laat
Vluchten vroeg in de ochtend of heel laat in de avond zijn een stuk goedkoper dan midden op de dag. Waarom? Het zijn vaak de laatste vluchten van die dag en daar betaal je nou eenmaal minder voor. Er zijn namelijk meer passagiers die in de middag vliegen, en dus kan zo’n late avondvlucht rustiger en dus goedkoper zijn. 

Met deze tips vlieg jij het goedkoopst naar je droombestemming