Andere

Met weinig geld toch de wintersportvakantie financieren

Een deal van , 14. feb. 2018 12:30

Wintersport. Een groot deel van de mensen houdt ervan en gaat jaarlijks. Vooral vriendengroepen en families betreden de pistes – en de après-ski. Allemaal heel gezellig, toch kunnen er vervelende situaties ontstaan wanneer je vrienden of vriendinnen een leuk resort gevonden hebben, maar jij eigenlijk helemaal geen geld hebt om mee te gaan. Dat is een nare situatie, want je wilt die wintersport niet missen. Hoe financier je in deze situatie alsnog jouw wintersportvakantie met vrienden?

Breek spaargeld aan voor de vakantie


Veel mensen hebben een (kleine) buffer voor verschillende omstandigheden. Je kunt ervoor kiezen om deze buffer aan te breken voor de wintersportvakantie. Doe dit wel alleen als je je dat financieel kunt veroorloven… Heel leuk als je mee kunt, maar als je daarna krom moet liggen door onverwachtse kosten in huis dan baal je achteraf misschien van je ‘onverstandige’ beslissing. Bereken hoe groot je buffer is! Spaargeld aanbreken geen optie? Dan kan een van onderstaande oplossingen je misschien nog helpen.

Kies voor een goedkopere vakantie


Mochten je vrienden graag naar een duur resort willen, maar kun jij dat echt niet betalen? Geef dit dan gewoon aan. Als goede vrienden stemmen zij waarschijnlijk wel in met een goedkopere vakantie. Zoek zelf vast naar een aantal alternatieven, zodat je vrienden meteen weten waar ze dan wel terecht zouden komen. Het voelt wellicht in het begin een beetje vervelend om toe te geven dat je niet genoeg geld hebt voor die luxere vakantie, maar uiteindelijk is het wel een goede beslissing. Misschien zijn meerdere vrienden wel blij dat ze wat kunnen besparen op de vakantie. En duurder betekent niet altijd leuker. Via onze website kun je ook leuke, voordelige wintersportlocaties vinden.

Spaar het hele jaar door


Weet jij dat de wintersport op de planning staat en weet je ook van jezelf dat je vaak wel op de kleintjes moet letten? Dan is het de meest verstandige manier om het hele jaar door wat geld opzij te leggen voor de wintersportvakantie. Kies ervoor om het bedrag maandelijks automatisch op een andere rekening te laten storten, zodat jij het niet vergeet of kunt uitstellen. Maak wel een realistische berekening van wat je maandelijks kunt sparen.

Geld lenen? Pas wel op


Wanneer je helemaal geen geld hebt voor een vakantie, kun je altijd nog kijken naar de laatste, en minst verstandige, optie: geld lenen. Bij veel banken kun je een persoonlijke lening afsluiten. Daarmee krijg je eenmalig een vast bedrag op je rekening, dat je in een vastgelegde tijd moet aflossen tegen een vaste rente. Let er wel op dat de rentes bij persoonlijke leningen vaak relatief hoog zijn en dat je dus meer betaalt aan de vakantie dan je anders zou doen. Denk er dus goed over na voordat je een persoonlijke lening afsluit. Je moet er niet de rest van het jaar krom voor moeten liggen. Dan is de plezier er ook snel af.


Even extra hard werken


Heb jij het hele jaar niet gespaard of heb je door onvoorziene kosten opeens niet meer genoeg geld? Feit is dat je om geld in het laatje te krijgen, moet werken. Wil je echt heel graag op wintersport? Kijk dan of je wat extra kunt werken, als je daarmee op jouw werk wat extra’s kunt verdienen natuurlijk. Of kijk of je tijdelijk even wat kunt doen om snel wat mee te verdienen, zoals oppassen, schoonmaken of andere klusjes voor mensen. Geen zin in of tijd voor extra werk? Kijk dan of je wat spullen in huis hebt van waarde die je niet meer gebruikt en dus kunt verkopen. Heb je straks én meer ruimte in huis en een gezellige wintersport om op terug te kijken.

Met weinig geld toch de wintersportvakantie financieren


Met weinig geld toch de wintersportvakantie financieren