Andere

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen

Een deal van , 26. mrt. 2020 14:00

Ahoy Piraten,

Dat jullie wel van een avondje Netflix en chill houden is bij ons bekend. Lekker op de bank hangen met een grote bak popcorn en een spannende film is een prima manier om je avond door te brengen. Maar wist je ook dat al de locaties in de films die je ziet ook gemakkelijk kunt bezoeken? Films of series zoals Games of Thrones, Harry Potter en James Bond zijn stiekem gewoon heel dicht bij thuis opgenomen!

We hebben een lijst van een aantal bekende films en locaties samengesteld die je gemakkelijk kunt bezoeken. Kun je die mooi combineren bij je volgende stedentrip of vakantie.

Charles Bridge, Praag

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 12

Deze beroemde brug is natuurlijk bij iedere serieuze stedentripper wel bekend. De Charles Bridge is een van de oudste nog bestaande bruggen ter wereld. Maar wist je ook dat hier een hele hoop films zijn opgenomen? Enkele voorbeelden zijn James Bond (Casino Royale), Amadeus, Les Misérables, Oliver Twist, Chronicles of Narnia en Mission Impossible.

Breng mij naar Praag

Pembrokeshire, Wales

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 10

Dat het Verenigd Koninkrijk bol staat van de mooie en historische natuurpracht mag geen verrassing heten. Het zal dan ook niet de laatste keer zijn dat het Verenigd Koninkrijk voorkomt in deze lijst. Bovenstaande plaatje is van Pembrokeshire in Wales. Een van de bekendste films die hier is opgenomen is Robin Hood!

Breng mij naar Wales

Skellig Michael Island, Ierland

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 8

Dit eiland lijkt ver weg van alles in de bewoonde wereld. Niet is minder waar. Sinds Star Wars: The Force Awakens hier is opgenomen is het toerisme naar dit eiland significant toegenomen. Je kunt hier nu makkelijk heen met de boot en zelfs het vliegtuig. Het beste is dat het eiland sindsdien niet is aangetast. Laat de Force in je helemaal los en bezoek dit geweldige eiland.

Breng mij naar Ierland

Dubrovnik, Kroatië

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 6

Bij het horen van de naam Dubrovnik gaat bij veel Netflixers een belletje rinkelen. Misschien wel de populairste TV serie van de laatste jaren is hier opgenomen: Game of Thrones. Maar niet alleen Game of Thrones heeft Dubrovnik als filmlocatie gebruikt. Ook Robin Hood en Star Wars : The Last Jedi zijn hier opgenomen. Het gerucht gaat ook dat de cast van James Bond al in gesprek is om deze locatie te gebruiken.

Breng mij naar Dubrovnik

Florence, Italië

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 4

De geboortestad van Dante Alighieri kun je ook rustig bezoeken zonder veel films gezien te hebben. Volgens velen is dit de mooiste stad van Italië. Maar aangezien we hier in een film-overzicht zitten: er zijn meer dan 30 films hier opgenomen. De bekendste zijn: The Dark Knight Rises, Hannibal en Inferno.

Breng mij naar Florence

London, Verenigd Koninkrijk

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen - 2

Volgens het altijd betrouwbare Wikipedia zijn hier meer dan 600 films opgenomen. Geen wonder dat London een populaire bestemming voor een stedentrip is! Enkele van de meest bekende films zijn Harry Potter, The Bourne Ultimatum, Ex Machina, Johnny English, Mamma Mia!, Night at the Museum: Secret of the Tomb, Rogue One en V for Vendetta.

Breng mij naar Londen

Aït Ben Haddou, Marokko

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen

Oké eerlijk is eerlijk. Deze bestemming ligt iets verder af dan je bank of bedje, maar het is nog steeds prima te bereiken. Deze stad in Marokko is zeker een bezoekje waard. Het is prima te combineren met een verblijf in Marrakech. Vanuit daar vertrekken geregeld dagtours naar dit dorpje. Onderweg kom je ook nog in het Atlas gebergte (Bonus!!). De films die hier zijn opgenomen zijn ook niet de minste: Gladiator, Prince of Persia, The Mummy en ook Game of Thrones.

Breng mij naar Marokko

Netflixers opgelet! Dit zijn de mooiste locaties waar je favoriete films zijn opgenomen