Andere

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan!

Een deal van , 16. jul. 2020 16:00

Ahoy Piraten!

Twijfel jij nog over het boeken van die heerlijke zonvakantie of maak je je zorgen over de extra maatregelen en restricties op reis? Nergens voor nodig! Wij hebben het reizen met restricties voor jou getest en hebben een lijstje gemaakt met 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan!


1. Het dragen van een mondkapje went super snel

Het voelt misschien een beetje gek en onnatuurlijk om een mondkapje te dragen, maar als je eentje hebt die goed past dan voel je je mondkapje na een tijdje helemaal niet meer! Zorg er dus voor dat je mondkapjes hebt die van een fijn stofje gemaakt zijn en die goed bij je gezicht aansluiten (je kan mondkapjes in verschillende maten kopen). Zo kan je comfortabel en veilig op vakantie!

De temperatuur op de vakantiebestemming ligt (hopelijk) hoger dan in Nederland waardoor het wel zo fijn is om je mondkapje wat vaker te wisselen (officieel moet je je mondkapje na 3/4 uur dragen verwisselen). Neem dus een flinke lading mondkapjes mee!

Geen zorgen over tan lijnen in je gezicht, je hoeft namelijk niet de hele dag je mondkapje te dragen!

Wanneer moet je wel een mondkapje dragen:

 • Op het vliegveld (bij de incheckbalies, douane, baggage controle & tijdens het in- en uitstappen)
 • In het vliegtuig (je mag natuurlijk wel gewoon je mondkapje even afdoen om wat te eten en drinken)
 • In de huurauto als je niet met je eigen gezin op reis bent (regels zijn verschillend per bestemming)
 • In de openbare ruimtes van je hotel (zodra je aan tafel zit mag je mondkapje weer af, ook bij het zwembad hoef je geen mondkapje op!)
 • Naar het toilet in een restaurant of café (aan tafel hoeft het niet)

Je hoeft dus als je gewoon buiten bent geen mondkapje op! Je loopt dus geen risico op een mooie afdruk in je gezicht.

Nog een groot voordeel: als je in slaap valt in het vliegtuig met je mond wagenwijd open heeft niemand dat door!

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan! - 8

2. Je hebt lekker veel ruimte

De corona restricties zorgen ervoor dat hotels en accommodaties zich moeten houden aan een maximum aantal gasten. Daarom zal het hotel niet 100% vol zitten, waardoor er meer ruimte per gast is. Er geldt een maximum aantal gasten voor verschillende faciliteiten zoals bijvoorbeeld het zwembad, de sauna of de fitness (het personeel let hierop). Bij het zwembad zijn sommige ligbedjes buiten gebruik, de tafels in de restaurants staan iets verder uit elkaar en er gelden overal vaste looproutes om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg afstand van elkaar houdt.

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan! - 6

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan! - 4

3. Op en top hygiëne

Een schoon verblijf is natuurlijk wel zo fijn! Nu met alle extra maatregelen kan je er 100% op vertrouwen dat alle hoekjes en kiertjes in het hotel zorgvuldig en worden schoongemaakt en gedesinfecteerd (schoonmaken werd natuurlijk altijd al gedaan, nu alleen nog vaker). Bij de ingang van het hotel en bij de restaurants (eigenlijk overal waar je komt) zal je worden gevraagd om je handen te desinfecteren.

Onze tip: neem handcrème mee om droge handen te voorkomen!

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan! - 2

4. Je voelt je super veilig

Papierwerk en formulieren invullen is voor niemand leuk, maar het zorgt er wel voor dat iedereen goed weet wat de klachten van het coronavirus inhouden. Voor vertrek moet je meerdere formulieren invullen met je persoonlijke gegevens, informatie over de vakantie die je hebt geboekt en over eventuele klachten. Dit is zodat iedereen meteen kan worden gecontacteerd mocht dat nodig zijn. Onze tip: zorg ervoor dat je alle vluchtgegevens en paspoortnummers bij de hand hebt voor het invullen van de papieren (per bestemming is dit anders)

Ook wordt er op het vliegveld en elke dag in het hotel je temperatuur gemeten om er zeker van te zijn dat er niemand rondloopt met koorts. Deze grondige controle en uitgebreide formulieren zorgen voor een veilig gevoel tijdens jouw vakantie!

De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan!

5. Je maakt geweldige vakantiefoto's

Nog een groot voordeel van op reis gaan in deze tijd: de normaal mega drukke toeristenattracties zijn een stuk rustiger! Doordat een stuk minder mensen in deze periode op reis gaan, heb jij de kans om de allermooiste vakantiefoto's maken in verlaten straatjes, op de rustige stranden en in de bijna lege infinity pool. Pak jouw kans om te shinen en boek snel jouw last minute naar de zon!
  Sta jij te popelen om weer op avontuur te gaan? Klik op de knop hieronder en bekijk onze aanbiedingen voor deze zomer (last minutes), in het najaar, in de winter of zelfs al voor volgend jaar!

  Check onze deals!

  De 5 redenen waarom je juist nu lekker op vakantie moet gaan!