Andere

Ryanair schrapt tijdelijk alle vluchten naar Italië

Een deal van , 10. mrt. 2020 15:05

Ahoy Piraat!

Gisteravond heeft de Italiaanse regering nieuwe maatregelen aangekondigd die vanaf vandaag voor het hele land gelden. Eén van de maatregelen is dat Italianen niet meer mogen reizen, tenzij het strikt noodzakelijk is. Hierdoor wordt het steeds lastiger om door Italië te reizen. Hierop hebben vele vliegmaatschappijen vluchten geannuleerd, waaronder Ryanair.

Dit is natuurlijk uiterst vervelend voor de Italianen, maar ook als je een reis naar Italië gepland hebt staan. Indien je een vlucht geboekt naar Italië in de desbetreffende periode hebt geboekt, dan vertellen we wat je kunt doen.

Ryanair schrapt tijdelijk alle vluchten naar Italië - 2

Ryanair heeft besloten alle vluchten te annuleren tot en met 8 april. Deze maatregel zal ingaan vanaf 11 maart voor vluchten binnen Italië en vanaf 13 maart gelden voor alle internationale vluchten van Ryanair. Ryanair is niet de enige die deze maatregel neemt. Ook vliegmaatschappijen zoals British Airways, easyJet en Transavia nemen maatregelen en annuleren vluchten.

Heb je een Ryanair-vlucht naar Italië gedurende deze periode?

Bij een geannuleerde vlucht heb je natuurlijk recht op je geld terug. Ryanair en andere vliegmaatschappijen kunnen deze dienst waarvoor je betaald hebt niet meer uitvoeren. In dat geval kun je je geld volledig terug claimen. Indien je op dit moment een vlucht geboekt hebt met Ryanair naar Italië in de periode tussen 13 maart en 8 april, dan krijg je per e-mail een bericht hoe jij je geld kunt terugkrijgen. Je kunt je geld ook terugclaimen de site van Ryanair. In veel gevallen is het mogelijk om je bestemming te wijzigen, om toch nog weg te gaan naar een andere bestemming.

Heb je een vlucht van-/naar Italië geboekt na 8 april, dan gaat voor alsnog je vlucht gewoon door. Dit betekent dat je jouw vlucht niet kosteloos kunt annuleren. Het blijft afwachten hoe deze situatie zich verder ontwikkelt.

Ryanair schrapt tijdelijk alle vluchten naar Italië

Heb je met een andere vlucht naar Italië met een andere vliegmaatschappij?

Elke vliegmaatschappij handelt deze situatie anders af. Zo vliegt Transavia niet meer vanaf Eindhoven naar Bologna tot en met 31 maart. Je kunt het geld van deze vluchten van Transavia terugkrijgen of je route wijzigen. De vluchten naar Pisa, Napels en Bari nemen in frequentie af, maar er wordt nog wel gevlogen. Ook vliegt Transavia naar Rome, Catania en Oblia (Sardinië).

De vluchten van KLM naar Rome, Napels, Turijn en Genua gaan op het moment van schrijven nog door zoals gepland. Er vinden wel minder vluchten plaats op deze routes (t/m 15 maart). De vluchten van Amsterdam naar Venetië en Milaan vliegen zijn op het moment niet.

Heb je een reis naar Italië geboekt met een touroperator?

Wanneer een reisorganisatie de reis niet kan uitvoeren, wat in het geval is bij bestemmingen die een 'niet reizen'-advies (code rood) hebben gekregen, dan wordt jouw reis geannuleerd en het bedrag weer overgemaakt. Ook bij 'alleen noodzakelijke reizen' (code oranje) wordt het uitvoeren van de reis een stuk moeilijker gemaakt. Elk geval zal per situatie bekeken worden. Check daarvoor de site van Buitenlandse Zaken en raadpleeg je touroperator.

Ryanair schrapt tijdelijk alle vluchten naar Italië