Andere

Ryanair STAKING: op deze data legt personeel het werk neer

Een deal van , 8. aug. 2019 13:00

Ahoy Piraten,

Het rommelt opnieuw bij Ryanair! Na diverse stakingen vorig jaar is het weer raak: Britse piloten van de prijsvechter leggen op 22 en 23 augustus en van 2 t/m 4 september het werk neer. De staking is het gevolg van de vastgelopen onderhandelingen tussen vakbonden en directie van Ryanair. De piloten van de vliegmaatschappij klagen al langer over slechte werkomstandigheden en eisen meer loon.

Ook het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair gaat in september staken. Ze protesteren daarmee tegen de sluiting van twee bases op de Canarische eilanden. Bovendien is de kans aanwezig dat nog een basis in Girona wordt gesloten. Ryanair kondigde al eerder aan dat het mogelijk bases zou sluiten vanwege Brexit en problemen met de Boeing 737 MAX. Dat toestel moet om veiligheidsredenen wereldwijd al maanden aan de grond blijven. Ryanair heeft daardoor naar eigen zeggen 500 piloten en 400 cabinepersoneelsleden teveel. Als het aan topman Michael O’Leary ligt worden die binnenkort ontslagen.

In Nederland en België werd vorig jaar op 28 september gestaakt. Personeel hier heeft er vooral moeite mee dat ze alleen betaald krijgen voor de uren die in het vliegtuig worden gemaakt, en niet voor werkzaamheden voor of na de vlucht. De staking zorgde voor veel geannuleerde vluchten. Welke gevolgen de staking in Groot-Brittannië en Spanje heeft voor ons, is nog niet bekend. Het is echter goed om rekening mee te houden wanneer je de komende weken met Ryanair vliegt.

Wel op reis, maar niet vliegen? Met onze hotel-tool vind je gemakkelijk een accommodatie met de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Check goedkope hotels

Ryanair STAKING: op deze data legt personeel het werk neer