Andere

Shit happens: vliegtuigpassagier zoekt toiletdeur en opent nooduitgang

Een deal van , 13. jun. 2019 15:56

Ahoy piraat!

Je denkt even dat je een lekkere vlucht hebt geboekt en een ontspannende reis tegemoet gaat. Je komt op tijd aan op het vliegveld en je zorgt dat alles goed verloopt zodat je op tijd aankomt bij je gate. Je stapt in het vliegtuig en je vlucht kan beginnen. Zo druk met het halen van je vliegtuig dat je in het vliegtuig realiseert dat je toch even naar de WC moet. Als je moet dan moet je. Je gaat dan op zoek naar de dichtstbijzijnde WC en je hoopt dat je ontlast wordt van de nodige balast. Je staat voor de deur en probeert de deur te openen... maar dan gaat er iets mis. De deur blijkt niet van de WC te zijn, maar van de nooddeur!

Shit happens: vliegtuigpassagier zoekt toiletdeur en opent nooduitgang - 2

Dan schrik je natuurlijk wel even! Het overkwam een Britse vrouw de vloog van Manchester naar Pakistan stond voor een onaangename verrassing en we hopen dat ze haar behoefte nog even wat langer op kon houden. Doordat de deur open ging, werd eveneens de glijbaan geactiveerd, die wanneer er sprake is van een noodgeval, gebruikt kan worden door de passagiers om het vliegtuig te verlaten. Het vliegtuig stond op punt om te vertrekken. Gelukkig is het niet mogelijk om zulke acties tijdens het vliegen uit te voeren, wegens het verschil in luchtdruk. Dat is maar goed ook!

Shit happens: vliegtuigpassagier zoekt toiletdeur en opent nooduitgang

Het vliegtuig stond op punt om op tijd te vertrekken, maar de passagiers kwamen helaas hierdoor bedrogen uit. Doordat de nooduitgang was geopend, moesten de passagiers het vliegtuig verlaten volgens de procedures. Het vliegtuig moest opnieuw worden gecontroleerd en dat leidde tot enorme vertraging. Ze hebben maar liefst acht uur moeten wachten op hun vlucht door deze actie. Dat is natuurlijk vrij vervelend en deze vlucht vertrok ook met een stuk minder passagiers dan in eerste instantie de bedoeling was. Een aantal passagiers die op een andere vlucht zijn gezet, kwamen erachter toen ze gearriveerd waren in de hoofdstad Islamabad, dat hun bagage nog in Manchester was achtergebleven. Niet de ideale vlucht zouden we zeggen, al hopen we dat de Britse vrouw in ieder geval nog haar behoefte heeft kunnen doen!


Shit happens: vliegtuigpassagier zoekt toiletdeur en opent nooduitgang