Andere

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad

Een deal van , 20. dec. 2019 14:00

Ahoy Piraat!

We zijn ontzettend trots dat we zo'n schitterende hoofdstad hebben. Met talloze grachten en eeuwenoude grachtenpanden maakt de hoofdstad vooral sfeervol. Er is zoveel geschiedenis te vinden en je wilt het graag zoveel mogelijk beleven. Wanneer je naar Amsterdam gaat, wil je wellicht meer doen dan alleen shoppen. Om je dag zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet die een dagtripje naar Amsterdam een stuk aangenamer maken. Zo haal jij het maximale uit Amsterdam!

1. Koop een dagkaart voor het openbaar vervoer

Vaak denk je er veel te laat aan. Je staat op het punt om iets te bezoeken, maar je wilt met het openbaar vervoer. Dan koop je een enkeltje en na een tijdje denk je dat een dagkaart makkelijker was geweest. Onze tip: koop een dagkaart van tevoren! Zo kun je aangenaam met het openbaar vervoer door onze hoofdstad verplaatsen en hoef je geen zorgen te maken dat het duur is. Je hebt het er zo uit, een dagkaart kost slechts €8!

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 16

BOEK

2. Mijd lange rijen voor musea

Je hebt in Amsterdam talrijke musea, waarvan vele een bezoekje waardig zijn. Je hebt niet tijd om ze allemaal te bezoeken, maar je wilt niet graag uren in de rij staan. Onze tip: boek je tickets van tevoren, zodat je lange rijen vermijdt. Je betaalt misschien een paar euro extra, maar die heb je terugverdiend op het moment dat je langs de lange rij loopt en de gezichten ziet van de mensen die het niet hebben gedaan. Hieronder zie je enkele voorbeelden voor o.a. het Van Gogh museum en het Rijksmuseum.

Van Gogh Museum

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 14

BOEK

Rijksmuseum

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 12

BOEK

Heineken Experience

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 10

BOEK

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 8

3. De hop on, hop off-bus is zo slecht nog niet

Niet iedereen is er fan van en dat snappen we. We ontdekken het liefste vele plekken met de benenwagen, maar dat duurt langer. Zo'n hop on, hop off-bus is gemakkelijk en je kunt er vaak de hele dag gebruik van maken. Deze bus rijdt langs talrijke bezienswaardigheden waardoor je eenvoudig jouw dagje Amsterdam kunt optimaliseren. Deze optie biedt ook de mogelijkheid om per boot te reizen.

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 6

BOEK

4. Rondvaart gedurende de Amsterdam Light Festival

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten mag niet ontbreken gedurende deze wintermaanden. Je kunt kiezen voor vele soorten, maar het is zeker speciaal om een rondvaart te boeken tijdens het Amsterdam Light Festival. Tot en met 19 januari is de binnenstad van Amsterdam prachtig verlicht. Er is veel soorten rondvaarten mogelijk, maar een tour met een lekkere versnapering, daar zijn we ook wel fan van!

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 4

BOEK

5. I Amsterdam City Card

Wil je veel van deze activiteiten bezoeken? Neem dan een I Amsterdam City Card. Die kost €65 en biedt toegang tot 44 musea, je krijgt een dagkaart voor het openbaar vervoer in Amsterdam, een gratis rondvaart, maar ook gratis entree tot attracties in Haarlem, de Zaanse Schans en meer. Je krijgt ook vele kortingen op restaurants en cafés, zodat je de kaart er makkelijk uit hebt.

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad - 2

BOEK

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad

De beste 5 tips voor een dagje Amsterdam! Haal het maximale uit de hoofdstad